Sätt att skydda dig mot bedrägerier

Skydda dig själv

Vi på UPS gör allt vi kan för att minska risken för bedrägeri, men du bör också veta att du själv är den som främst ska skydda dig. Följande är några ytterligare steg som kan bidra till att förhindra e-post- och internetrelaterat bedrägeri:

• Svara aldrig på och agera aldrig utifrån e-postmeddelanden, och klicka aldrig på webblänkar från okända källor som uppmanar dig att ange, uppdatera eller verifiera personuppgifter, finansiella uppgifter eller annan konfidentiell information.
  • Var uppmärksam på misstänka e-postmeddelanden eller telefonsamtal som uppmanar dig att bekräfta dina UPS-kontouppgifter.
  • Använd en säker webbläsare.
  • Ge inte ut ditt ID eller lösenord som du använder på ups.com.
  • Ändra ditt lösenord med jämna mellanrum.
  • Skapa starka lösenord genom att använda en kombination av bokstäver och siffror.
  • Använd alltid uppdaterad programvara för virusskydd och överväg att använda program som upptäcker spyware.
  • Utrusta din dator med en brandvägg, antingen som programvara eller maskinvara.
  • Hantera inte konfidentiella uppgifter på internetcaféer, allmänna bibliotek, m.m.
  • Om du använder en trådlös enhet ska du se till att följa tillverkarens instruktioner om hur du etablerar tjänster och inställningar för att säkerställa en skyddande säkerhetsnivå.

Följande är några ytterligare steg som kan bidra till att skydda mot bedrägeri avseende referensnummersökning:

• Var uppmärksam på misstänka e-postmeddelanden eller telefonsamtal som uppmanar dig att bekräfta söknummer med referensnummer.
  • Ge inte ut söknummer till okända parter.
  • Skapa unika referensnummer genom att använda en kombination av bokstäver och siffror.
  • Byt referensnummer ofta.

Att vara uppmärksam och skydda din känsliga information är det bästa sättet att undvika bedrägerier.

Om du har information som du tror kan hjälpa UPS att förhindra eller upptäcka bedräglig aktivitet får du gärna kontakta oss via fraud@ups.com.