WorldShip meddelandecenter

Välkommen till WorldShip® Message Center. Denna del används för att meddela dig om funktioner som kan förbättra din upplevelse av WorldShip, inklusive nya funktioner i WorldShip. När du har ett nytt meddelande kommer kuvertet i menyraden att vara markerat med ett orange utropstecken för att du sak se det.

Nyheter för WorldShip 2022 (v25)

Den senaste versionen av WorldShip är nu tillgänglig för nedladdning. Se de senaste produktförbättringarna och serviceuppdateringarna nedan. Ladda ner den senaste versionen genom att gå till Ladda ner WorldShip. Observera att nedladdning kräver inloggning på ups.com.

Om du ska uppgradera operativsystemet eller flytta WorldShip till en ny dator, rekommenderar vi dig att installera den senaste versionen av WorldShip. Om du behöver hjälp med att installera WorldShip, se våra guider som förklarar hur du säkerhetskopierar dina data och slutför installationen: Hur man flyttar WorldShip till en ny dator och installerar/uppgraderar WorldShip.

Nya funktioner för WorldShip 2022:

• Förbättrade prissättningsfunktioner för sändning av UPS Worldwide Economy®
    • Publicerade och förhandlade prisuppgifter för Worldwide Economy DDU- och DDP-servicenivåerna
    • Indikatorer som kan väljas av avsändaren för överdimensionering och lägsta debiterbara vikt för DDU för Worldwide Economy DDU-tjänsten
    • Prissättning i uns för Worldwide Economy DDU-sändningar
  • Utökade ursprung och destinationer för UPS Premier®-paket
    • Nya ursprung och destinationer som stöds: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, England (Storbritannien), Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Island, Irland, Italien, Kanada, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryska federationen, Schweiz, Serbien, Skottland, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Ungern, Wales, Österrike
    • RS1 och RS3 Retur/importkontroll kommer inte längre att vara tillgängligt för UPS Premier-sändningar mellan USA och Puerto Rico.
    • För mer information om UPS Premier ska du gå till ups.com: https://www.ups.com/se/sv/healthcare/solutions/ups-premier.page
  • Ny kontroll av avvisad part för behandling av dina exportsändningar
    • WorldShip kommer att meddela dig under behandling av sändningen när mottagaren anses vara en avvisad part.
  • Tillägg av lördagsleveransalternativ för UPS Standard-tjänst i Europa

• Användare kan skapa UPS Standard-sändningar med lördagsleverans inom Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Spanien, Polen, Belgien och Storbritannien.
  • Fler alternativ för sändning av internationella särskilda varor (ISC) – E-Cig och CBD/Hampa
    • Vid sändning av ISC med lämpliga kontraktstjänster aktiverade kommer avsändaren nu att se alternativen för E-cigaretter och hampa/CBD i alternativet ISC-typer för internationella särskilda varor.
Tillbaka till början

WorldShip-kompatibilitet med Windows®11

Vissa inställningar i Microsoft® Edge-webbläsaren hindrar WorldShip-länkar från att öppnas korrekt när Windows 11 används. När Windows 11 används ska du se till att din standardwebbläsarinställning ”Låt Internet Explorer öppna webbplatser i Microsoft Edge” är inställd på ”Endast inkompatibla webbplatser” så att länkar från WorldShip fortsätter att fungera som avsett. Om du får problem och ser att standardinställningen är ”Alltid” ska du öppna Edge och ändra inställningen tillbaka till ”Inkompatibel”.

Tillbaka till början

Utforska WorldShip: ge kunder sändningsbesked

Med Quantum View Notify i WorldShip kan du ge upp till fem mottagare ett e-postbesked med uppgifter om en sändnings eller ett pakets status. Det finns tre sorters besked som kan läggas till ett paket eller en sändning:

• Sändningsbesked – meddela mottagaren när UPS tar emot information om paketet eller sändningen
  • Leveransbesked – meddela mottagaren om leverans av en sändning, med datum, tid och namn på mottagaren
  • Undantagsbesked – meddela mottagaren när ett leveransdatum har ändrats. Vid flerkollisändningar får mottagaren eller mottagarna ett e-postbesked med ett undantag per paket

Använd den här funktionen genom att välja Quantum View Notify i fliken Alternativ eller Sändningar i huvudfönstret för Sändningar, klicka på knappen Mottagare för att ange mottagare, ange beskedet och lägga till ett memo om så önskas.

Tillbaka till början

UPS Frakt Less-than-Truckload-transporttjänster (LTL) erbjuds av TFI International Inc., dess närstående bolag eller divisioner (inklusive och utan begränsning TForce Freight), som inte har någon anknytning till United Parcel Service, Inc. eller något av dess närstående bolag, dotterbolag eller närstående enheter (”UPS”). UPS åtar sig inget ansvar i samband med UPS Freight LTL-transporttjänster eller andra tjänster som erbjuds eller tillhandahålls av TFI International Inc. eller dess närstående bolag, divisioner, dotterbolag eller närstående entiteter.