Meddelanden och API-uppdateringar

Januari 2014

Nyheter i UPS API-utvecklingskit från januari 2014:

• Elektroniska dokument API: Den elektroniska dokument-API:n är nu en fristående API på UPS utvecklingskitswebbsida. Denna API kan nu användas med alla UPS PLD-kompatibla manifestsystem.
  • AES/SDL sändningshantering: Ny funktionalitet har lagts till sändnings-API:n för att stödja kontraktstjänster och State Department License-obligatoriska fält. Den kommer att vara tillgänglig via pakettjänster från USA, Puerto Rico och Amerikanska jungfruöarna till Europeiska unionen, Schweitz och Norge.

För support för Zebra ZT230-skrivaren

Gå till UPS Developer Resource Center

7/2016

• Utvecklingsguiderna för vissa API:er har designats om för enklare användning och bättre hänvisningar.
  • Sändnings-, prissättnings, och addressvalideringsAPI:erna har uppdaterats för att globalt stödja expansionen av avgifter för bostadsleveranser.
  • SändningsAPI:n har uppdaterats för att stödja momsregistreringsnummer för försändelser, returer till Portugal, extra hantering och nya säsongsavgifter. Dessutom stöder den nu mottagares e-postadresser för internationella importförsändelser.
  • Alla UPS utvecklingskitsAPI:er har uppdaterats för att stödja JSON-versionen.

Januari 2015

Oavsett om det är före sändning eller spårning kan API:erna i UPS utvecklingskit hjälpa dig till en smidig och positiv kundupplevelse.

API:erna i UPS Utvecklingskit erbjuder olika tjänster för att förbättra sändnings- och söksystem. Gå in på UPS service- och prisguide för alla pris- och serviceändringar och förbättringar. Alla tekniska förändringar och förbättringar hittar man i respektive API:s utvecklingsguide.

Gå till UPS Developer Resource Center

Januari 2017

Global expansion om farligt gods

Sändnings- och prissättnings-API:erna har uppdaterats för att stödja HazMat-sändning och prissättning för alla tillämpliga försändelser. Dessa API:er skapar däremot inte HazMat-etiketter och formulär. Det behöver fortfarande göra med hjälp av HazMat-mjukvara eller andra applikationer.

Det har även kommit två nya API:er för HazMat-sändning och validering:

• Farligt gods API - UPS godtar validerade sändningar med flyg, mark och internationella farligt gods.
  • Förhandsavisering API - informera UPS om farligt gods-sändningar efter att de behandlats.

Andra förbättringar

Utvecklingsguiderna för alla API:er har gjorts om för enklare användning och effektivare referens. Dessutom stödjer nu alla API:er JSON (Rest) meddelandestruktur.

LTL Fraktpris-API:n stödjer nu unika "offertnummer" för att spåra kundförfrågninagr om LTL fraktprisofferter.

Paperless Invoice har expenderats att omfatta Förenade arambemiratet och Saudiarabien.

Webbforument för UPS utvecklingskit har upprateats med ytterligare säkerhetsfunktioner för enkel användning.

å till UPS Developer Resource Center

Januari 2016

• UPS utvecklingskit med API för prissättning, sändning, spårning och transittid kan nu laddas ned i 23 nya länder.
    • Algeriet, Angola, Azerbajdzjan, Bahrain, Burundi, Kamerun, Djibouti, Demokratiska republiken Kongo, Estland, Etiopien, Ghana, Elfenbenskusten, Malawi, Mauritius, Moçambique, Rwanda, Serbien, Slovenien, Sri Lanka, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe.
  • Upphämtnings-API kommer nu att vara tillgängligt i Saudiarabien och Pakistan.
  • Utvecklarguiderna för vissa API har fått en ny utformning för en enklare användning och effektivare referens.
  • UPS Freight® LTL kommer att döpas om till UPS® Standard LTL för transporter mellan USA och Mexiko, och får en ny servicekod som anges i API-utvecklarguiderna för UPS vägtransport och prissättning.
  • Det finns nya allmänna listor och regionala pristyper som kommer att ge API-svar med nya värden för internationella avsändare som använder sig av dem.
  • Nya betalningstyper kommer att tillåtas för paketsändningar, däribland PayPal.

Juli 2015

• UPS utvecklingskit kan nu laddas ned i ytterligare 19 länder för API:erna prissättning, sändning, sökning och transittider.
    • Bangladesh, Bulgarien, Kroatien, Egypten, Jordanien, Kenya, Kuwait, Lettland, Litauen, Marocko, Nigeria, Oman, Pakistan, Qatar, Saudiarabien, Slovakien, Sydafrika, Tunisien, Fören. Arabemiraten.
  • UPS utvecklingskit stödjer nu JSON-versioner för API:erna adressvalidering på gatunivå, prissättning, sändning, sökning och transittid.
  • API för sökning stödjer nu tågtransport i XML.
  • Utvecklingskit och -guide för prissättnings-API:n har ändrats för ökad användarvänlighet. Kunder kan skicka feedback på UPS utvecklingsforum https://developerkitcommunity.ups.com/index.php/Main_Page. Länken hittar du på UPS Developer Resource Center under "We're here to help".

Gå till UPS Developer Resource Center