Så kan du skydda dig

Skydda dig själv

Vi på UPS gör allt vi kan för att minska risken för bedrägeri, men du bör också veta att du är den första som kan skydda dig själv. Följande är några ytterligare steg som kan bidra till att förhindra e-post- och internetrelaterat bedrägeri:

• Svara aldrig på och agera aldrig utifrån e-postmeddelanden, och klicka aldrig på webblänkar från okända källor som uppmanar dig att ange, uppdatera eller verifiera personuppgifter, finansiella uppgifter eller annan konfidentiell information.
  • Var uppmärksam på misstänka e-postmeddelanden eller telefonsamtal som uppmanar dig att bekräfta dina UPS-kontouppgifter.
  • Använd en säker webbläsare.
  • Ge inte ut ditt id eller lösenord som du använder på ups.com.
  • Ändra ditt lösenord med jämna mellanrum.
  • Skapa starka lösenord genom att använda en kombination av bokstäver och siffror.
  • Använd alltid uppdaterad programvara för virusskydd och överväg att använda program som upptäcker spyware.
  • Utrusta din dator med en brandvägg, antingen som programvara eller maskinvara.
  • Hantera inte konfidentiella uppgifter på internetcaféer, allmänna bibliotek, m.m.
  • Om du använder en trådlös enhet ska du se till att följa tillverkarens instruktioner om hur du etablerar tjänster och inställningar för att säkerställa en skyddande säkerhetsnivå.

Följande är några ytterligare steg som kan bidra till att skydda mot bedrägeri avseende referensnummersökning:

• Var uppmärksam på misstänka e-postmeddelanden eller telefonsamtal som uppmanar dig att bekräfta söknummer genom att uppge referensnummer.
  • Ge inte ut söknummer till okända parter.
  • Skapa unika referensnummer genom att använda en kombination av bokstäver och siffror.
  • Ändra referensnummer med jämna mellanrum.

Att vara uppmärksam och att skydda din känsliga information är det bästa sättet att undvika bedrägerier.

Kontakta UPS

Vi vill att du hör av dig

Misstänker du att du har fått ett falsk e-postmeddelande från någon som låtsas vara UPS? Vidarebefordra e-postmeddlandet till fraud@ups.com och radera det sen från din inbox.

Kontakta UPS angående bedrägerier