/
  • Coronavirus Update… Mer
  • UPS holder fortsatt åpent: Tjenesteoppdateringer relatert til koronaviruset… Mer
Hopp til hovedinnhold

Les mer om integrasjon av API-ene fra UPS' utviklerverktøy

1. Hva er API-er?

UPS Application Programming Interfaces (API-er) er programmeringsinstruksjoner og standarder for tilgang til og integrering av UPS-funksjonalitet i e-handelsnettsteder eller bedriftsapplikasjoner. Denne komplekse teknologien er designet for å imøtekomme behovene til kunder som trenger maksimal fleksibilitet under integrasjonen. API-ene må integreres i XML-kode i kundens systemer av interne eller eksterne IT-utviklere. Det finnes tre typer API-er, de bruker alle Extensible Markup Language (XML). Den første typen API bruker ren XML, mens den andre typen bruker Simple Object Access Protocol (SOAP) og den tredje typen bruker Java Script Object Notation (JSON).
I tillegg til selve API-overføringen så må utviklerne oversette XML til intern systemkode som motta data fra API-en, enten det er et grafisk brukergrensesnitt (GUI) eller et annet datasystem. Det er over 100 forskjellige programmeringspråk, som for eksempel PHP, Perl, C#, C++ og Java.

Ved å integrere UPS-transportfunksjoner som Prissetting, Sending eller Sporing direkte i bedriftsapplikasjonene dine og e-handelsnettstedet ditt kan de ansatte bli mer effektive, i tillegg til at kundene dine vil få fordelene som følger med en forbedret brukeropplevelse. Mulige bedriftsapplikasjoner inkluderer:

1. Bestilling: Forbedre nøyaktigheten av bestillingene med API-ene for Adressevalidering på gatenivå, Prissetting eller Transittid.
  2. Sending: Automatisér ordreoppfyllelsen og de globale forsendelsesprosessene med API-ene for Opphenting, Sending og UPS Tradeability®.
  3. Kundeservice: Forbedre oversikten for kundene dine og kundeservicesenteret ditt med API-ene for Quantum View®, Prissetting, Sporing, UPS Signature Tracking® og Innleveringssteder.

Vis liste over tilgjengelige API-er fra UPS

2. Hvem bør jeg konsultere for å få hjelp?

Når du har bestemt deg for å integrere UPS' API-er må du kontakte et teknikerteam som er kyndig i XML-/webtjenestekoding.

Velg om du vil bruke et internt utviklerteam eller en tredjepartsintegratør. En intern utvikler er en intern IT-ressurs med nødvendig ekspertise for å integrere API-ene. En tredjepartsintegratør er en ekstern ressurs som du skriver kontrakt med for å integrere API-ene for firmaet ditt. Du bør kreve referanser og anbefalinger før du skriver kontrakt med en tredjepartsintegratør. Begge utviklertypene vil motta teknisk support direkte fra UPS. Enten du bruker et internt utviklingsteam, eller en tredjepartsutvikler, vil en autorisert representant for firmaet ditt godta UPS' vilkår og betingelser for API-ene, og få unik UPS-pålogging som kreves av API-ene for å utveksle informasjon med UPS-systemene.

3. Hva bør jeg tenke på før jeg begynner med API-nedlastinger?

Selv om API-er tilbys kostnadsfritt av UPS bør du ta i betraktning den tiden og de ressursene firmaet ditt må sette av for å integrere API-ene i bedriftens systemer. Disse kostnadene kan være små eller betydelige avhengig av flere faktorer. Før du begynner, les gjennom Trinn for planlegging av API-integrering nøye for å kunne ta stilling til kostnadene og tidsbruken utviklingen medfører.

Vis trinn for planlegging av API-integrering

Hvis bedriften din har bestemt seg for å bygge en tilpasset API-løsning bør du gi de interne utviklerne eller tredjepartsutviklerne enkle instruksjoner for hvordan de skal få adgang til UPS' API-er.

Få tilgang til instruksjoner for utviklere