• Coronavirus Update…Meer
  • UPS zet de reguliere diensten voort: impact op de service vanwege het coronavirus…Meer

WorldShip® berichtencentrum

Welkom bij het WorldShip® berichtencentrum. Hier wordt u op de hoogte gebracht van opties en functies die uw ervaring met WorldShip kunnen verbeteren, zoals de nieuwe functies van WorldShip. Als er een nieuw bericht is, zal er op de enveloppe in het Message Center, op het lint, een oranje uitroepteken staan om u daarop te wijzen.

Gegevensbeveiliging in WorldShip – Belangrijke informatie over TLS 1.2

Omdat TLS 1.0 en TLS 1.1 bekende beveiligingskwetsbaarheden bevatten, stoppen we binnenkort met het accepteren van gegevensoverdrachten van computers die deze protocollen gebruiken. Vanaf eind september 2019 moet op alle computers in uw bedrijf waarop WorldShip wordt uitgevoerd TLS 1.2 zijn ingeschakeld in het Windows®-register. WorldShip kan na deze deadline geen gegevens naar UPS verzenden en zal dan ook voorkomen dat u verzendetiketten kunt afdrukken totdat TLS 1.2 in het register van de computer is ingeschakeld.

Voor sommige functies in WorldShip moet u ook de browserinstellingen van Microsoft® Internet Explorer op uw computer instellen op TLS 1.2. Als TLS 1.2 niet is ingeschakeld in de browserinstellingen van Internet Explorer zullen de volgende functies in WorldShip niet naar verwachting werken:

• Adresvalidatie
  • Berekeningen van transittijd
  • Verzendtarieven en verzending
  • Validatie van gevaarlijke goederen
  • Incrementele upload van PLD (heel belangrijk voor exportzendingen)

Wat moet u doen?

U of een bevoegde persoon in uw bedrijf moet direct het Windows®-register en de browserinstellingen van Internet Explorer controleren op computers waarop WorldShip wordt uitgevoerd en bevestigen dat het TLS 1.2-beveiligingsprotocol is ingeschakeld. Deze activiteit moet worden uitgevoerd door iemand met beheerdersrechten in Windows®. Het klantenserviceteam van UPS WorldShip is beschikbaar om u te helpen. Bel in de VS 888-553-1118 of selecteer het tabblad ‘Ondersteuning’ in WorldShip voor een lijst met contactgegevens voor andere landen of regio's.

Terug naar boven

WorldShip: een Werkgroepconfiguratie Bijwerken

WorldShip bevat verbeterde database beveiligingsfuncties die voldoen aan de Microsoft® Group Policy. Wij raden u aan om uw werkgroep (LAN)-configuratie zo snel mogelijk te upgraden om te kunnen profiteren van deze verbetering.

Indien u uw werkgroepconfiguratie upgrade naar WorldShip, houdt er dan rekening mee dat alle externe werkstations bijgewerkt dienen te worden. Na het upgraden van het beheerwerkstation kunnen de externe werkstations pas gebruikt worden zodra deze ook zijn bijgewerkt. Zowel het beheerwerkstation als het externe werkstation moeten dezelfde versie van WorldShip uitvoeren.

Vanwege beveiligingsverbeteringen in WorldShip, zal het externe werkstation uw gebruikers niet meer automatisch vragen om te upgraden. Als een gebruiker het externe werkstation probeert te gebruiken voordat deze is bijgewerkt, maar nadat het beheerwerkstation is bijgewerkt, wordt er een foutmelding weergegeven dat er niet verbonden kan worden met de database. Deze fout kan opgelost worden door het externe werkstation te upgraden naar WorldShip.

WorldShip Upgrade Proces voor het Externe Werkstation

Als u de upgrade van het externe werkstation wilt starten, opent u de gedeelde map van WorldShip (gedeeld netwerkschijfstation) vanaf het externe werkstation en voert u de installatietoepassing van WorldShip uit. Ook kunt u de upgrade uitvoeren door middel van de WorldShip DVD of via de browser.

WorldShip downloaden

Terug naar boven

WorldShip werkt niet meer met Verouderde Versies van Windows®

Gegevensbeveiliging is erg belangrijk voor UPS en we weten dat dit ook belangrijk is voor uw bedrijf. Microsoft® ondersteunt niet langer versies van het Windows-besturingssysteem die ouder zijn dan Windows 8. Computers met deze niet-ondersteunde versies kunnen gevoeliger worden voor beveiligingsrisico's en virussen*.

We raden u aan om al uw computers waarop WorldShip is geïnstalleerd te controleren en ervoor te zorgen dat ze Windows 8, Windows 8.1 of Windows 10 gebruiken. Zo niet, dan is een upgrade van uw besturingssysteem noodzakelijk.

WorldShip Backup en Installeer Proces

Als u een upgrade van uw besturingssysteem uitvoert of uw WorldShip-installatie verplaatst naar een nieuwe computer, raden wij u aan de nieuwste versie van WorldShip te installeren. Naast prestaties en beveiligingsvoordelen biedt WorldShip toegang tot de nieuwste UPS-producten en -services. In deze instructies wordt uitgelegd hoe u een back-up van uw gegevens kunt maken en de installatie kunt voltooien:

Verplaats WorldShip naar een Nieuwe PC (enkel Engels)

* Bron: Microsoft https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-7-end-of-life-support-information

Terug naar boven

Verzenders van gevarengoed

Voor verzenders die chemische tabellen beheren via een externe database of via import / export-toewijzingen, moeten nieuwe velden die nodig zijn voor WorldShip 2017 en nieuwere versies worden toegevoegd voordat Dangerous Goods zendingen kunnen worden voltooid.

Lees meer over het verwerken van zendingen met gevarengoedOpen de link in een nieuw venster

Wereldwijde verzending van gevaarlijke goederen

Terug naar boven