Instructies voor ontwikkelaars

U kunt een aangepaste integratie van UPS API's uitvoeren naargelang uw eigen systemen, platforms en software. Dergelijke aanpassing vereist bepaalde kennis en hulpmiddelen. Enkel programmeurs met kennis van XML/Web Service-codering kunnen de UPS API's integreren. Ter garantie van een correcte programmering en integratie van uw bedrijfssysteem of website, is het aangeraden dat een lid van uw IT-afdeling of een gekwalificeerde externe ontwikkelaar de UPS-functies uitvoert, programmeert, test en certificeert.

Het proces om de API's te integreren, is hetzelfde voor alle ontwikkelaars. Druk de volgende instructies af om naar uw ontwikkelaar te sturen.

1. Uitvoering: Lees aandachtig de vereisten voor elke API op de pagina UPS Developer Kit op ups.com (zie onderstaande link). Download de Software Developer Kit (SDK) en lees zorgvuldig de hele Developergids voor de API die u wilt integreren. De Developer Kit bevat ook voorbeelden van code en WSDL. Zodra u de kit hebt doorgenomen, dient u toegang te vragen tot de UPS-testomgeving. De meeste API's geven onmiddellijk toegang tot zowel de test- als de productieomgeving. De volgende API's vereisen echten een tweede aanvraag om de productietoegang te activeren: Adresvalidatie op straatniveau, Locator, Afhaling, Rating (enkel LTL Vracht) en Verzend.
  2. Test: UPS verstrekt een testomgeving die toegankelijk is met een toegangssleutel voor alle API's. Zo kunt u rechtstreekse verzoek- en antwoordberichten simuleren om te controleren of u uw XML- of Web Service-verzoeken correct geformatteerd hebt.
  3. Naar productie: Zodra de bestanden zijn ingediend bij en goedgekeurd door het UPS certificatieteam, krijgt u productietoegang. Het e-mailadres om bestanden in te dienen, staat in de meest recente Developergids.
  4. Technische ondersteuning: U kunt steeds ondersteuning via e-mail krijgen op ups.com. Stuur als bijlage een bestand met uw vraag en uw XML-verzoek/antwoord-berichten en -foutmeldingen. De eerstelijns Technische ondersteuning zal de volgende dag antwoord geven (behalve feestdagen in de VS). Als uw probleem naar de derdelijns Technische ondersteuning wordt geëscaleerd, krijgt u de volgende werkdag een antwoord (behalve feestdagen in de VS). Voor algemene vragen kunt u het bestand Kennisbasis downloaden door op de onderstaande link te klikken. Dit document bevat antwoorden op honderden vragen over de API's. Tot slot, als uw vraag dringend is en u onmiddellijk bijstand nodig hebt, kunt u bellen naar de eerstelijns Technische helpdesk in de VS op 800-247-9035.

Ga naar de UPS Developer Kit om SDK's te downloaden

Ga naar Gemini Downloads en Tool Kit (alleen in het Engels)Open de link in een nieuw venster

Ga naar het Developer Resource Center

Ga naar de pagina UPS Developer Kit voor API's integreren