Ondersteuning voor betaling in UPS Billing Center

Aanvaarde betalingsmethoden

U kunt de volgende betalingsmethoden gebruiken in het UPS Billing Center:

• Elektronische betaling via een bankrekening - Elektronisch debet
  • Cheque (met betaalstrook)
  • Betaalkaart
  • Alternatieve betalingsmethoden (per land verschillend)

Opmerking: Het gebruik van een betaalkaart is beperkt tot bepaalde UPS klanten.

Elektronische overschrijvingsplannen

Als u deelneemt aan een elektronisch overschrijvingsplan kunt u geen elektronische overschrijvingen doen in het UPS Billing Center. Zodra de fondsen zijn overgeschreven aan UPS, kunt u wel de betalingen zien in de zone Betaalactiviteit.

Gedeeltelijke betalingen

U kunt geen gedeeltelijke of onvoldoende betalingen doen in het UPS Billing Center. Om een betaling uit te voeren in het UPS Billing Center, dient u het volledige verschuldigde bedrag te betalen.

Eenmalige betalingen

Eenmalige betalingen instellen

Om betalingen te plannen in het UPS Billing Center dient u minstens een Betaalrekening in te stellen in de tab Betaling.

De Bedrijfsbeheerder moet u machtigen om betalingen uit te voeren, voordat u betalingen kunt instellen in het UPS Billing Center.

Eenmalige betalingen instellen in het UPS Billing Center:

1. Selecteer op de pagina met het Overzicht de knop Nu betalen om openstaande facturen te betalen
  2. Selecteer de knop Nu betalen op de pagina Samenvatting factuur. Als de knop Nu betalen is geselecteerd, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de pagina Eenmalige betalingen beheren
  3. Selecteer de factuur die u wilt betalen
  4. Selecteer de dag waarop u wilt dat UPS de betaling verwerkt. De betaling kan niet worden gepland na de vervaldatum. Als de factuur bij ontvangst dient te worden betaald, wordt automatisch de datum van vandaag geselecteerd
  5. Selecteer uw Betaalrekening

Automatische betalingen

Als u automatische betalingen instelt voor een klantennummer, worden alle toekomstige facturen via het UPS Billing Center gepland voor betaling. Deze facturen zijn onderhevig aan alle drempelwaarden of vervaldatums die u hebt opgegeven toen u de automatische betalingen instelde.

De facturen die al in het UPS Billing Center stonden op het ogenblik dat u de automatische betalingen instelde, worden niet automatisch betaald. U dient eenmalige betalingen te plannen voor alle huidige facturen.

Als het klantennummer is ingeschreven in een vooraf betaald plan van UPS, zullen alle automatische betalingen van uw klantennummer worden geannuleerd in het UPS Billing Center.

Automatische betalingen instellen

Ga als volgt te werk om automatische betalingen in te stellen in het UPS Billing Center:

1. Log in in het UPS Billing Center
  2. Selecteer de tab Betaling
  3. Selecteer Automatische betalingen
  4. Selecteer Automatische betalingen toevoegen
  5. Selecteer Nieuw
  6. Selecteer het Klantennummer voor de automatische betalingen
  7. Selecteer met behulp van het vervolgkeuzemenu de Betalingsmethode
    • Via de link Betaalrekening kan bijkomende informatie over de Betaalrekening geraadpleegd worden
  8. Selecteer Volgende
  9. Geef op het volgende scherm de volgende informatie op:
    • Betaalbedragen
      • Totaal verschuldigd bedrag
      • Totaalbedrag met een drempel
    • Datum voor de overschrijving
      • Dagen voor vervaldatum
      • Op dag [maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag] van de week
    • Geldige periode
      • Tot annulering
      • Einddatum
  10. Selecteer Indienen
  11. Details van automatische betalingen nakijken
  12. Selecteer Nieuw
  13. Gegevens van automatische betalingen bevestigen

Na het invullen, geeft het systeem een bevestigingspagina weer met de melding dat het inschrijvingsproces voor de automatische betalingen correct werd voltooid.

Opmerking: Om automatische betalingen in te stellen, dient u de wettelijke overeenkomst voor automatische betalingen te lezen en te aanvaarden.

Automatische betalingen annuleren

Om de Automatische betalingen in het UPS Billing Center te annuleren, volgt u de volgende stappen:

1. Selecteer de tab Automatische betalingen in het gedeelte voor betalingen
  2. Selecteer Annuleren in de kolom Actie om de Automatische betalingen te beëindigen voor de rekening
  3. Selecteer Indienen op het scherm Automatische betalingen annuleren

Aanpassingen en automatische betalingen

U kunt een geschil/aanpassing aanvragen voor een factuurbedrag als u automatische betalingen hebt ingesteld. De aanpassing moet worden aangevraagd voor de ingevoerde geprogrammeerde betaaldatum.

Betalingen bekijken

Selecteer de tab Betaling en vervolgens Betaalactiviteit om betalingen te bekijken en te bevestigen of een betaling gepland staat via het UPS Billing Center:

1. Selecteer de tab Betaling
  2. De geplande betalingen verschijnen aan de rechterkant van de pagina

Om te bevestigen dat een betaling werd uitgevoerd:

1. Selecteer de tab Betaling
  2. Selecteer de tab Betaalactiviteit
  3. Vul de zoekcriteria in op passende wijze, waarbij tevens Betaald geselecteerd wordt in het Status keuzemenu

Opmerking:
Betaalde facturen kunt u ook bekijken in de tab Factuur.

Verder kunt u een e-mailvoorkeur instellen, zodat u op de hoogte wordt gebracht wanneer betalingen gepland zijn of correct werden uitgevoerd.