/
Ohita ja siirry pääsisältöön

API:n integrointia koskevat suunnitteluvaiheet

Ennen API-integroinnin aloitusta on hyvä tutustua seuraaviin vaiheisiin, jotka auttavat kustannusten ja kehitystyössä tarvittavan ajan arviointia. Vaiheissa otetaan huomioon sekä liiketoiminnan että teknisen suunnittelun prosessit.

API-integroinnin suunnittelu:

• Kartoita ja dokumentoi liiketoiminnan prosessit ja haasteet.
  • Tarkenna liiketoiminnan tarpeet ja dokumentoi vaadittava ohjelmiston toiminnallisuus, jotta se vastaa haasteita.
  • Tunnista liiketoiminnan tarpeita vastaavat APIt.
  • Pyydä IT-osastolta arvio, rakennetaanko vai ostetaanko tekniikka.
  • Määritä kehittäjältä vaadittava taitotaso XML- tai Web Service -koodauksessa.
  • Arvioi API-integroinnin kustannukset ja tarvittava aika (rakenna) tai hanki ohjelmisto APIt integroituna (osta). Arvioinnin tulee sisältää:
    • Sovellusalustojen määrä ja tyyppi sekä vaikutuksen alaiset järjestelmät
    • Korkean tason vaikutukset liittymiin ja sisäiseen käsittelylogiikkaan kunkin järjestelmän osalta
    • Integroitavien APIen määrä
  • Täydellinen kustannus-hyötyanalyysi sisältäen tuen.
  • Tee päätös rakentamisesta tai ostamisesta arvioituihin kustannuksiin ja APIen intrgrointiin kuluvaan aikaan perustuen.

Jos päätät "rakentaa" tai integroida APIt itse, jatka valitsemalla linkki Ohjeet ohjelmoijille.

Ohjeet ohjelmoijille