Sådan beskytter du dig selv mod svindel

Beskyt dig selv

Selvom vi hos UPS gør, hvad vi kan, for at nedsætte risikoen for svindel, skal du være klar over, at den bedste beskyttelse ligger i at beskytte dig selv. Her er nogle ekstra tiltag, der hjælper til med at forhindre e-mail- og internetrelateret svig:

• Besvar eller reager aldrig på e-mail, og tilgå aldrig weblinks fra nogen ukendt kilde, der kræver, at du leverer, opdaterer eller bekræfter personlige, økonomiske eller andre fortrolige oplysninger.
  • Vær på vagt over eventuelle mistænkelige e-mails eller telefonopkald, der beder dig om at validere dine UPS-kontooplysninger.
  • Brug en sikker internetbrowser.
  • Udlever ikke ID eller adgangskode til din konto hos ups.com.
  • Skift din adgangskode med jævne mellemrum.
  • Opret stærke kodeord ved at bruge en kombination af bogstaver og tal.
  • Brug altid de seneste versioner af antivirussoftware, og overvej at bruge programmer til detektion af spyware.
  • Sæt enten en software- eller hardwarefirewall op på din computer.
  • Brug ikke fortrolige oplysninger på internetcaféer, offentlige biblioteker m.v.
  • Hvis du bruger et trådløst system, skal du følge fabrikantens instruktioner om oprettelse af tjenester og indstillinger, der sikrer et højt sikkerhedsniveau.

Her er nogle ekstra tiltag, der hjælper til med at beskytte mod sporing af referencenummer:

• Vær på vagt over for eventuelle mistænkelige e-mails eller telefonopkald, der beder dig om at validere sporingsnumre med referencenumre
  • Udlever ikke sporingsnumre til ukendte parter
  • Opret unikke referencenumre ved at bruge en kombination af bogstaver og tal
  • Skift referencenumre ofte

At være på vagt og beskytte sine følsomme oplysninger er den bedste måde at undgå svindel på.

Kontakt UPS

Vi vil høre fra dig.

Har du grund til at tro, at du har modtaget en falsk email fra nogen, der lader som om de er fra UPS? Send din mail til fraud@ups.com og slet den derefter fra din mailkonto.

Kontakt UPS om bedrageri