UPS
InloginstellingenProfielKlantennummeroverzichtFactureringBeheerAdresboekUw UPS klantennummer onderhouden
Zending makenGeschiedenis bekijkenZending ongedaan makenRetourzending makenVerzenden met een batch-bestandEen importzending aanmakenTijd en kosten berekenenAfhaling PlannenLocaties zoekenOpenen van een UPS-klantennummerGebruik Internationale HulpmiddelenVoorraad bestellenVoorkeuren instellenServicegids
Zendingen tracerenToegang tot UPS My ChoiceMeer weten over Quantum ViewBeheerQuantum View ManageQuantum View DataToegang tot Flex Global View
Belangrijke vrachtLuchtvrachtZeevrachtDouane-inklaringsdiensten
Aan de slagVerzendenTracerenUw zending ontvangenFacturering en betalingTechnologische ondersteuning
Meer informatie over het integreren van UPS Developer Kit API's
1. Wat zijn API's?
UPS Application Programming Interfaces (API's) zijn programmeerinstructies en normen voor toegang tot en integratie van UPS functies in uw e-commerce website of ondernemingtoepassingen. Deze complexe technologieën werden ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van klanten die maximale flexibiliteit wensen bij de integratie. Voor de API's moeten interne of externe IT-ontwikkelaars XML-code schrijven om deze te integreren in de systemen van een klant. Er bestaan drie types APIs die allemaal gebruik maken van Extensible Markup Language (XML). Het eerste type gebruikt rechtstreeks XML; het tweede type gebruikt Simple Object Access Protocol (SOAP) en Web Service Definition Language (WDSL), en het derde type gebruikt Java Script Object Notation (JSON).
Als aanvulling op de eigenlijke API-transactie dienen ontwikkelaars de XML te vertalen in interne systeemcode die de data zal ontvangen van de API of het nu een Graphic User Interface (GUI) is of naar een ander computersysteem gaat. Er zijn meer dan 100 verschillende codeertalen met onder andere talen zoals PHP, Perl, C#, C++ en Java.

Als u UPS transportfuncties zoals tariefberekening, verzenden of traceren direct in uw bedrijfstoepassingen en e-commerce website integreert, kunnen uw werknemers  efficiënter werken  en genieten uw klanten van een  betere gebruikerservaring. Dit zijn mogelijke bedrijfstoepassingen:

  1. Bestellen: minder fouten in de bestellingen dankzij de API's Adresvalidatie op straatniveau, Rating of Transittijden.
  2. Verzenden: automatische afhandeling en wereldwijde verzendprocessen met de API's Afhaling, Verzenden en UPS Tradeability®.
  3. Klantenservice: Geef meer zichtbaarheid aan uw klanten en uw klantendienst met de API's Quantum View®, Rating, Tracking, UPS Signature Tracking® en Locator.

2. Wie kan ik raadplegen voor deskundig advies?
Zodra u beslist hebt dat u UPS API's wilt integreren, dient u een technisch team te raadplegen met ervaring in het coderen van XML/Web Service.

Zoek een intern ontwikkelingsteam of een externe expert. Een interne ontwikkelaar is een IT-deskundige die in loon is bij uw bedrijf en de nodige kennis heeft om de API's te integreren. Een externe expert is een externe persoon die u contracteert om de API's voor uw bedrijf te integreren. Vraag altijd referenties voor u een externe expert contracteert. Beide types ontwikkelaar zullen directe technische ondersteuning krijgen van UPS. Het enige verschil is dat een interne ontwikkelaar onafhankelijk kan handelen voor het registratie- en certificatieproces, terwijl de externe expert de API's in naam van uw bedrijf moet registreren en certificeren.

3. Waar moet ik rekening mee houden voor ik de API's begin te downloaden?
Hoewel UPS zijn API's volledig gratis aanbiedt, dient u te overwegen hoeveel tijd en hulpmiddelen uw bedrijf nodig heeft om de API's in uw bedrijfssystemen te integreren. Deze onkosten kunnen matig zijn, maar ook aanzienlijk, afhankelijk van  verschillende factoren. Bestudeer voor u van start gaat de Stappen om een API-integratie te plannen zodat uw bedrijf de onkosten en de duur van de ontwikkeling beter kan bepalen.

Als uw bedrijf ervoor gekozen heeft om een API-oplossing in te bouwen, dient u uw interne of externe ontwikkelaars gemakkelijk te volgens instructies te geven over de toegang tot de API's van UPS.

Verwante links

Voorbeelden bekijken

Ander UPS-sites:
United Problem Solvers