UPS
InloginstellingenProfielKlantennummeroverzichtFactureringBeheerAdresboekUw UPS klantennummer onderhouden
Zending makenGeschiedenis bekijkenZending ongedaan makenRetourzending makenVerzenden met een batch-bestandEen importzending aanmakenTijd en kosten berekenenAfhaling PlannenLocaties zoekenOpenen van een UPS-klantennummerGebruik Internationale HulpmiddelenVoorraad bestellenVoorkeuren instellenServicegids
Zendingen tracerenToegang tot UPS My ChoiceMeer weten over Quantum ViewBeheerQuantum View ManageQuantum View DataToegang tot Flex Global View
Belangrijke vrachtLuchtvrachtZeevrachtDouane-inklaringsdiensten
Aan de slagVerzendenTracerenUw zending ontvangenFacturering en betalingTechnologische ondersteuning
Wijzigingen in de opvraging van pdf-facturen en bestanden met UPS factureringsgegevens
Overzicht van wijzigingen

 • UPS PDF Facturen en UPS Factureringsgegevens kunt nu terugvinden op ups.com. Door toegang te krijgen tot uw elektronische facturen via ups.com krijgt u een betere beveiliging, een meer uitgebreide factureringsgeschiedenis en een makkelijke toegang.
 • Nadat u uw registratie heeft bevestigd, zullen uw elektronische factureringsbestanden beschikbaar zijn op ups.com via een veilige login op Mijn UPS.
 • U zult e-mails blijven ontvangen wanneer er nieuwe facturen beschikbaar zijn, maar u zult moeten inloggen op ups.com om ze te openen.

Hieronder vindt u meer informatie over de overgang in de aflevering en opvraging van elektronische factureringsgegevens van UPS:

Wat verandert er?

UPS zoekt manieren om zijn elektronische factureringsoplossingen te verbeteren en verandert daarom de wijze waarop de pdf-factuur en de bestanden met factureringsgegevens worden afgeleverd. Tot nu toe verzond UPS pdf-facturen en bestanden met factureringsgegevens door een e-mail te versturen met een link voor rechtstreekse toegang tot uw elektronische factuurbestanden. Dit proces wordt veranderd zodat gebruikers moeten inloggen op ups.com om hun elektronische factureringsgegevens op te vragen. UPS blijft e-mails sturen om te melden wanneer er een nieuwe factuur beschikbaar is. De e-mail heeft een link naar ups.com, zodat u rechtstreeks naar de login gaat. Met dit nieuwe proces kunt u uw beschikbare facturen evenwel op elk moment bekijken door in te loggen op ups.com. 

Wanneer een gebruiker de registratie voor een klantennummer bevestigt, zullen alle gebruikers die toegang hebben tot de elektronische factureringsbestanden van dat klantennummer, de bestanden via ups.com moeten opvragen. Als extra beveiliging moet elke gebruiker inloggen op Mijn UPS en zijn/haar registratie afzonderlijk bevestigen.

 Terug naar boven

Waarom deze verandering?

UPS hevelt de toegang tot elektronische factureringsgegevens over naar ups.com. Zo kunnen we meer veiligheid bieden, meer geschiedenis van factuurgegevens, een enkele ID voor toegang tot verschillende functie op ups.com en een betere toegankelijkheid van de factuurgegevens. 

 • Meer veiligheid - het nieuwe proces verbetert de veiligheid door gebruikers te vragen in te loggen op Mijn UPS en zo hun elektronische factureringsgegevens op te vragen.
 • Meer geschiedenis van factuurgegevens - De factuurgegevens zijn tot een jaar lang beschikbaar. Voor de pdf-factuur zijn de gegevens van het voorbije jaar onmiddellijk beschikbaar, zodra u uw registratie bevestigt.  Voor UPS Factureringsgegevens wordt de geschiedenis opgebouwd vanaf de registratie tot een jaar verder.
 • Een enkele ID om te verzenden, te traceren en te factureren op ups.com - Uw ID van Mijn UPS kan worden gebruikt om te registreren of voor toegewezen rechten voor verschillende functies op ups.com, zoals UPS Internet Shipping,  UPS CampusShip, en QuantumView Manage, naast de elektronische facturering.
 • Betere toegankelijkheid - Hoewel UPS een e-mailbericht stuurt telkens er een nieuwe factuur beschikbaar is, kunt u nieuwe en oude facturen steeds bekijken door in te loggen op ups.com.

 Terug naar boven

Hoe kan ik mijn registratie bevestigen?

Ga als volgt te werk om naar het nieuwe proces over te stappen en uw registratie te bevestigen voor toegang tot elektronische facturering op ups.com.


 1. Selecteer Registreren voor de elektronische facturering voor pakketservices in het gedeelte Volgende stappen van deze pagina.
 2. Als u niet ingelogd bent op Mijn UPS, zult u worden gevraagd uw gebruikers-ID en wachtwoord van Mijn UPS in te voeren om in te loggen.  Voer deze informatie in en log in. Als u geen gebruikers-ID hebt, selecteer dan Registreren op de inlogpagina en voltooi het registratieproces om een profiel van Mijn UPS aan te maken, met de bijhorende gebruikers-ID en een wachtwoord. Merk op dat het e-mailadres dat u invult in het profiel van Mijn UPS, gebruikt zal worden om u te verwittigen wanneer er een nieuwe factuur beschikbaar komt.
 3. Bevestig uw contactgegevens.  Het weergegeven e-mailadres is het adres waarnaar UPS berichten zal sturen over nieuwe beschikbare facturen.  Als dat e-mailadres niet correct is, zult u uw profiel van Mijn UPS moeten bijwerken met het juiste e-mailadres.  Als iemand anders ook toegang moet krijgen tot de factuurgegevens, moet hij/zij afzonderlijk registreren.  Maximaal vijf gebruikers kunnen zich registreren voor toegang tot de facturen van een klantennummer.
 4. Selecteer het klantennummer uit de vervolgkeuzelijst Klantennummers in uw profiel of vul het klantennummer in en selecteer Volgende.
 5. Bekijk het vak Uw klantennummer authenticeren en selecteer Volgende.
 6. Vul de gegevens voor authenticering in, zoals het klantennummer vs. plankeuze, factuurnummer, factuurbedrag (kosten/bedrag te goed deze periode) en factuurdatum van een recente pdf-factuur of een recent bestand met UPS factureringsgegevens. (Dit is nodig om toegang te krijgen tot de gewenste elektronische factureringsbestanden.)  Selecteer Volgende. 
 7. Bevestig de gegevens en selecteer de gepaste opties voor elektronische facturering om uw elektronische factureringsgegevens in het huidige formaat te blijven ontvangen.
  • U kunt pdf-factuur, UPS Factureringsgegevens of beide selecteren.  UPS Factureringsgegevens zijn beschikbaar in CSV- of XML-formaat.
 8. Selecteer Indienen.
 9. Zodra u de pagina Bevestiging registratie facturering ziet, is uw registratie voor elektronische factureringsbestanden van UPS voltooid.  De pagina geeft een overzicht van uw voorkeursinstellingen voor elektronische facturering.  Als u uw registratie bevestigt, is het mogelijk dat u de e-mails van het vroegere proces blijft ontvangen, totdat de overgang naar ups.com een feit is.  Om zeker geen facturen van UPS te missen, moet u altijd de bestanden die via het oude proces toekomen blijven openen, zelfs nadat u de registratie hebt bevestigd.

 Terug naar boven

Hoe krijg ik toegang tot mijn facturen nadat ik mijn registratie heb bevestigd?

Nadat u uw registratie heeft bevestigd, zijn er twee manieren om uw elektronische factureringsbestanden op te vragen:

Vanuit een e-mailbericht:

 1. Ontvang de e-mail van UPS met de melding dat er een nieuwe factuur beschikbaar is.
 2. Selecteer de link binnen de e-mail (zo gaat u naar de inlogpagina van ups.com).
 3. Voer uw  gebruikers-ID en wachtwoord van Mijn UPS is op de inlogpagina.
 4. Zodra u ingelogd bent, gaat u automatisch naar de pagina Facturen bekijken.
 5. Selecteer het elektronische factureringsbestand dat u wilt downloaden.

Rechtstreeks via ups.com:

 1. Selecteer Mijn UPS bovenaan de pagina en log in. Selecteer Facturering in het navigatiemenu. Zo gaat u naar de pagina Facturering.
 2. Selecteer de link  Facturen bekijken/downloaden.
 3. Selecteer uw Klantennummer in de vervolgkeuzelijst of vul het klantennummer in.
 4. Selecteer Geschiedenis tonen voor de laatste om alle facturen binnen de geselecteerde periode te tonen. Om de periode aan te passen, selecteert u Aangepaste periode en vult u de Begin- en Einddatum in (tot een jaar geleden vanaf de datum van vandaag). 
 5. Selecteer Zoeken.
 6. Selecteer het elektronische factureringsbestand dat u wilt downloaden.

 Terug naar boven

Volgende stappen


Voorbeelden bekijken

Ander UPS-sites:
United Problem Solvers