Afdrukken

UPS Returns® ExchangeAlle retouroplossingen bekijken

Neem kritieke productvervangingen in eigen handen

Gesynchroniseerde ontvangst en retourzending Maak retourneren eenvoudiger
voor uw klanten en voor uzelf

Met UPS Returns Exchange maakt u zich geen zorgen meer over retourzendingen en vervangingen van waardevolle producten. Met UPS Returns Exchange, een contractoplossing van UPS, wordt een vervangingsitem afgeleverd op het moment dat de retourzending wordt afgehaald. De UPS chauffeur levert de vervanging enkel wanneer hij/zij het retouritem heeft ontvangen.

UPS Returns Exchange geeft uw klanten het gevoel met een conciƫrge te werken dankzij een persoonlijke bijstand, terwijl u meer controle hebt over het volledige retour- of vervangproces.

Een betere ervaring voor uw klanten

  • Uw klanten hoeven zich geen zorgen te maken over de juiste verpakking of een bewijs dat ze het item hebben teruggestuurd. Wij hergebruiken de verpakking waarin het vervangproduct werd afgeleverd en de chauffeur scant de zending in op het moment van de uitwisseling.
  • Met UPS Returns Exchange bent u zeker dat u het retourstuk terugkrijgt, zodat u uw klant geen waarborg dient aan te rekenen voor het vervangstuk.
  • UPS kan uw klant per telefoon, e-mail of sms waarschuwen, zodat ze de retourzending kunnen klaarmaken voor de UPS chauffeur.

En een betere ervaring voor u

U hebt meer controle over wat wordt geretourneerd en wanneer.

  • Door de betrokkenheid van een UPS chauffeur, bent u er zeker van dat het correcte stuk wordt geretourneerd, in de juiste verpakking.
  • Deze service kan gecombineerd worden met zowat elke vervoerwijze of afleversnelheid, volgens de noden van u en uw klant.

U hebt meer zichtbaarheid voor een betere klantenservice en inboundplanning.

  • Na de uitwisseling verbindt het UPS systeem de trackingnummers van de outbound en inbound zendingen, zodat uw klanten of klantendienstmedewerkers alles gemakkelijk kunnen opzoeken en traceren.
  • Inbound pakketten kunnen worden opgezocht met het trackingnummer, het referentienummer of het outbound trackingnummer voor een nauwkeurigere magazijnplanning en aangepaste personeelsbezetting.

Wees de concurrentie te slim af, met een beter retourproces, maar minder kosten en tijdverlies.

  • Door de gelijktijdige afhaling en aflevering wordt de algemene retourcyclus korter en bent u er zekerder van dat u waardevolle goederen terugkrijgt. De inkomstenstroom wordt minder onderbroken en u krijgt waardevolle items sneller terug zodat u ze kunt herstellen of opnieuw verkopen.
  • U moet minder of geen beroep doen op dure vervoerders of technici om producten te vervangen of te retourneren.
  • U kunt de aflevering en afhaling in een enkele transactie starten, zodat uw orderverwerking sneller gaat.

Aan de slag

Vraag hoe u uw retourproces kunt verbeteren met UPS Returns Exchange

Neem contact op met een UPS vertegenwoordiger

Inzicht krijgen