Afdrukken

Verpakking teltDuurzaamheid

Eco Responsible Packaging Program

Eco Responsible Packaging Program

Verkrijg onze ecologische goedkeuringsstempel

UPS riep het Eco Responsible Packaging Program in het leven als ruggensteuntje voor klanten die zich inzetten voor het milieu via duurzame verpakking. Bedrijven die aan dit programma deelnemen, laten hun verpakkingsprocessen evalueren door UPS. Om in aanmerking te komen, moeten deze bedrijven voldoen aan onze veeleisende criteria op de volgende drie vlakken:

 • Schadepreventie: de artikelen komen intact aan
 • Juiste afmetingen: Uw verpakkingen zijn niet groter dan nodig
 • Materiaal: Hoe milieuvriendelijk zijn de gekozen materialen?
Duurzame materialen gebruiken die uw producten beschermen met zo weinig mogelijk verpakking: dat vereist een zorgvuldig uitgebalanceerde aanpak. En wij kunnen u daarbij helpen.

Verdien onze ecologische goedkeuringsstempel

UPS onderzoekt de algemene verpakkingsprocessen om te bepalen of het bedrijf in aanmerking komt voor het Eco Responsible Packaging Program. Alle deelnemers van het programma moeten onze strikte normen naleven om aan het programma mee te (blijven) doen. Dit programma houdt enkel rekening met de (secondaire) transportverpakking die het bedrijf gebruikt. UPS evalueert niet de productverpakking van de fabrikant die binnen in de tweede verpakking zit. Wij houden wel rekening met de duurzaamheid van de verpakkingsprocessen van het bedrijf voor de tweede verpakking en het vulmateriaal.

Als u aan de drie criteria van het programma voldoet, kunt u deelnemen aan dit contractuele programma en kunt u het UPS logo van het Eco Responsible Packaging Program gebruiken op uw verpakkingen. Die eenvoudige stempel onderscheidt uw bedrijf van de concurrentie en toont dat u er proactief voor kiest om de waardevolle hulpbronnen van onze aarde te beschermen.

UPS verpakkingsontwerp en testlabo

Als u wat hulp nodig heeft om uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, geeft het UPS Package Lab raad en suggesties voor de nodige verbeteringen om de programmanormen na te leven.

Een gecontroleerd en erkend programma

Wij zijn er trots op dat ons Eco Responsible Packaging Program voldoet aan alle evaluatiecriteria vooropgesteld door de Société Générale de Surveillance (SGS), 's werelds belangrijkste inspectie-, controle-, test- en certificeringsbedrijf. Bovendien loven BSR en de Sustainable Packaging Coalition (SPC) het programma als een milieubewuste voortrekker.

Kijk zelf wat deze organisaties te zeggen hebben. Lees hun verklaringen:

Nu starten

Selecteer de knop Contact opnemen met UPS of contacteer uw UPS-vertegenwoordiger voor meer informatie.

Neem contact op met UPS

Inzicht krijgen

 • Package Lab
  Kijk en ontdek: Verpakkingslab

  Warm aanbevolen harde, koude feiten. Kijk hoe het UPS verpakkingslab uw problemen oplost. (alleen Engels)

 • Møt: Safco Dental Supply
  Ontmoet: Safco Dental Supply
  Als eerste bedrijf met een certificaat van het UPS Eco Responsible Packaging Program beperkt Safco schade aan zijn zendingen--en aan het milieu. (alleen in het Engels)

Middelen

V&A over het Eco Responsible Packaging Program

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Over het SGS-programma (in het Engels)

Ontdek hoe SGS de rapportering over GHG-uitstoot aanpakt.

Over BSR (in het Engels)

Ontdek hoe BSR duurzame bedrijfsstrategieën helpt ontwikkelen.

Over de SPC (Alleen in het Engels)

Ontdek de visie van SPC voor een robuust milieuvriendelijk verpakkingsinitiatief in de hele sector.