Afdrukken

Actie teltDuurzaamheid

Wat is een CO2-credit?

Action Matters

CO2-credits compenseren uitstoot op de ene plaats--bijvoorbeeld uitlaatgassen veroorzaakt door het transport van uw pakketten doorheen het UPS-netwerk--door ze ergens anders te verwijderen. Volgens The CarbonNeutral Company "verwacht men dat de groeiende wereldbevolking en de toenemende consumptie tot een verdriedubbeling van de energievraag zal leiden in de komende eeuw, wat de gemiddelde wereldwijde temperatuur zal doen stijgen met 2-4º". Met UPS carbon neutral kunt u credits kopen om de impact van uw zendingen te beperken.

UPS heeft een betrouwbaar proces dat het CarbonNeutral Protocol volgt en een certificaat heeft van de CarbonNeutral Company en de Société Générale de Surveillance (SGS). Het is een vooruitziende strategie met een oplossing voor de CO2 die u eenvoudigweg niet kunt vermijden in uw toeleveringsketen. Wij zorgen voor de details: van het oprichten van hoogstaande CO2-creditprojecten tot het aankopen en uit de handel halen van credits.

Wij werken met gecertificeerde CO2-credits van het type Gold Standard, Voluntary Carbon Standard (VCS) en Climate Action Reserve (CAR). Wij steunden al wereldwijde projecten in Colombia, Thailand, China en de VS. We richtten uiteenlopende projecten op, van methaangasvernietiging, over bosbehoud tot alternatieve energie. Door deze projecten te steunen, beperkt u niet alleen de impact van uw zendingen op de planeet, maar steunt u ook de opkomende milieuvriendelijke innovaties - zonder negatieve gevolgen voor de gemeenschap waarin ze worden opgericht.

Hoe werken CO2-credits

In het algemeen worden CO2-credits gemeten en verkocht in ton koolstofdioxide-equivalenten (CO2e). Een CO2-credit kopen betekent dat ergens anders in de atmosfeer een gelijke hoeveelheid CO2 wordt verwijderd. CO2-credits geven bedrijven--en ook steeds meer hun klanten--de kans om de negatieve gevolgen van hun activiteiten te beperken.

Een geldige CO2-credit moet:

  • Bewijzen dat de uitstootreductie niet zou hebben plaatsgevonden zonder de creditaankoop.
  • Uit de CO2-markt worden gehaald, zodat het niet dubbel geteld wordt.
  • Aantonen dat het werkelijk voor de beloofde reductie zorgt.
  • Niet elders een uitstootverhoging veroorzaken.

Elk jaar doen we bij UPS een audit om de totale hoeveelheid uitstoot veroorzaakt door de zendingen van het vorige jaar te bepalen. Ook de UPS carbon neutral zendingen ondergaan een audit, om te controleren of we voldoende credits hebben gekocht om het algemene CO2-effect te compenseren.

Om uw steentje bij te dragen, selecteert u de verzendoptie UPS carbon neutral wanneer u een online zending aanmaakt. Wij maken het voor u gemakkelijk en betaalbaar om uw CO2-impact te beperken en te tonen dat u zich inzet voor duurzaamheid.

Credits uit de handel halen

Een credit uit de handel halen, betekent dat het niet meer zal worden gebruikt op de markt. Elke credit krijgt meestal een serienummer en wordt in een officieel register opgenomen om hergebruik te voorkomen. UPS koopt emissierechten op voor alle carbon neutral-zendingen, in overeenstemming met de gangbare industrienormen.

Duurzaamheid:
Actie telt

Aan de slag

Compenseer het klimaateffect van uw zending met UPS carbon neutral.

Een zending aanmaken