UPS
InloginstellingenProfielKlantennummeroverzichtFactureringBeheerAdresboekUw UPS klantennummer onderhouden
Zending makenGeschiedenis bekijkenZending ongedaan makenRetourzending makenVerzenden met een batch-bestandEen importzending aanmakenTijd en kosten berekenenAfhaling PlannenLocaties zoekenOpenen van een UPS-klantennummerGebruik Internationale HulpmiddelenVoorraad bestellenVoorkeuren instellenServicegids
Zendingen tracerenToegang tot UPS My ChoiceMeer weten over Quantum ViewBeheerQuantum View ManageQuantum View DataToegang tot Flex Global View
Belangrijke vrachtLuchtvrachtZeevrachtDouane-inklaringsdiensten
Aan de slagVerzendenTracerenUw zending ontvangenFacturering en betalingTechnologische ondersteuning
UPS vergemakkelijkt het verzenden van alcohol
Service-update

Of u nu wijn uit Bordeaux of single malt whisky uit Schotland verstuurt, UPS kan u helpen om uw product ter plekke te krijgen.

Vanaf 22 juni 2009 biedt UPS een verbeterd en gemakkelijk programma voor alcoholzendingen aan. Hierdoor kunnen klanten zendingen met met alcoholische dranken die minder dan 70% alcohol bevatten binnen hun eigen land en doorheen de EU verzenden. Voor klanten die regelmatig dit soort zendingen hebben blijft een contract nog wel nodig, maar dit kan onmiddellijk worden opgezet en klanten kunnen direct beginnen met versturen.

Om klanten nog makkelijker te laten kiezen voor UPS voor al hun alcoholzendingen, bieden we nu een gecertificeerde wijnverpakking aan die de standaard 75 cl wijnflessen veilig kan versturen. Voor een kleine vergoeding kunt u deze handige verpakking van UPS verkrijgen. Verzenders kunnen ook hun eigen verpakking door UPS laten certificeren om deel te nemen  aan dit verzendprogramma. Bel de UPS klantendienst of contacteer uw contactpersoon voor meer informatie over het certificatieproces.

UPS-werknemers helpen u graag verder met al uw vragen over alcoholzendingen. Hieronder vindt u enkele belangrijke zaken die u moet weten vooraleer u in het binnenland of in Europa alcohol begint te versturen.

Aanvaarde goederen
Alcoholische dranken waarop accijnzen  zijn betaald of die daarvan vrijgesteld zijn kunnen verstuurd worden. Ze moeten echter wel minder dan 70% alcohol bevatten en in verpakkingen van minder dan 5 liter verstuurd worden.

Geografische dekking
UPS aanvaardt binnenlandse alcoholzendingen in de volgen de landen: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Binnen de EU kan alcohol verstuurd worden naar alle lidstaten behalve van/naar Finland en Zweden en andere gebieden in de EU die niet onder het Europese BTE-stelsel vallen.

Opgepast, Alcoholische dranken  vrijgesteld van accijnzen kunnen niet verstuurd worden binnen of vanuit Letland en Malta.

Verpakking, etikettering en afhandeling
UPS raadt aan om op maat gemaakte UPS-verpakkingen, zoals hierboven beschreven, te gebruiken indien mogelijk. Pakketten met alcohol in moeten duidelijk als "alcoholic beverages" omschreven worden op het verzendetiket en andere verzenddocumenten. Alcoholproducten mogen nooit in een zending met niet-alcoholproducten worden gestopt. Deze zendingen moeten ook duidelijk apart worden gezet van andere zendingen bij de afhaling van UPS.

Afleveren bij volwassenen
UPS levert alcoholzendingen enkel af aan volwassenen. Indien u aan een privé-adres verstuurt, zorg er dan voor dat u aan UPS duidelijk maakt dat een handtekening van een volwassene vereist is. U vindt meer informatie over "Handtekening van volwassene vereist" in onze sectie Bijkomende kosten op www.ups.com of in de meest recente UPS Service- en Tarievengids.

Niet-afleverbare zendingen
Zendingen die na drie afleverpogingen nog steeds niet kunnen worden afgeleverd worden met UPS Standard teruggestuurd naar de verzender. U vindt meer informatie over "Niet-afleverbare zendingen" in onze sectie Bijkomende kosten op www.ups.com of in de meest recente UPS Service- en Tarievengids.

Belasting en douane
Producten zoals alcohol of tabak vallen onder de accijnzenregeling in alle EU-lidstaten. Daarom zijn specifieke documenten of fiscale zegels nodig voor alle internationale zendingen en voor sommige binnenlandse zendingen.

Deze documenten laten de overheid toe om na te gaan of de nodige accijnzen en taksen wel worden betaald. Door deze documenten kunnnen verzenders ook bepaalde belastingen terugvorderen of ontwijken in het geval van vrijgestelde goederen. Indien gevraagd moeten klanten een betalings- of vrijstellingsbewijs van accijnzen kunnen voorleggen. Houd er rekening mee dat UPS niet automatisch de handtekening op de accijnsdocumenten bekomt en deze documenten niet automatisch naar de verzender teruggestuurd.

Meer informatie over accijnzen kunt u vinden op deze sites van de Europese Commissie:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/excise_duties/gen_overview/index_en.htm en http://europa.eu/scadplus/leg/en/lvb/l31018.htm

Documentatievereisten
Internationale zendingen binnen de EU vereisen een Accompanying Administrative Document (AAD), een Simplified Accompanying Document (SAD) of een evenwaardige handelsfactuur:

 • Verzendingen met alcohol vrijgesteld van  accijnzen moeten vergezeld zijn van een AAD, of, waar toegestaan door de overheid, een handelsfactuur met dezelfde informatie.

 • Verzendingen met alcohol onder accijnzen moeten vergezeld zijn van een SAD of een handelsfactuur met dezelfde informatie in.

De AAD en SAD-formulieren en meer uitleg over hoe ze in te vullen kunt u hier downloaden:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31992R2719:en:NOT
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31992R3649:en:NOT

Binnenlandse zendingen in de hierboven vermelde landen hebben normaal gezien geen accijnsdocumenten of fiscale zegels nodig, behalve in deze omstandigheden:

 • Italië en Portugal:
  • Verzendingen met wijn vereisen bijgevoegde documenten
  • Gebottelde sterke dranken vereisen fiscale zegels.

 • Frankrijk en Spanje:
  • Alle alcoholische dranken vereisen fiscale zegels
  • In Spanje bestaat er een uitzondering voor sterke dranken met minder dan 1,5% alcoholinhoud in een volume van 0,5 liter of minder.

 • Verenigd Koninkrijk:
  • Sterke dranken met meer dan 35% alcohol en meer dan 35cl die in winkels verkocht worden in vaste containers vereisen fiscale zegels.

Indien u uw pakketten apart en correct labelt als alcoholische dranken bij de afhaling, dan kan de chauffeur samen met u de nodige documenten nagaan. Het is echter de verantwoordelijkheid van de verzender om zich er van te vergewissen dat alle documenten correct en aanwezig zijn. Verzenders blijven ook verantwoordelijk voor elke boete die of verlies dat UPS kan lijden door alcoholzendingen en voor het betalen van accijnzen.

 

Voorbeelden bekijken

Ander UPS-sites:
United Problem Solvers