UPS
Log-in indstillingerProfilKontooversigtFaktureringAdministrationAdressebogVedligehold din UPS konto
Opret en forsendelseGennemse HistorikAflys forsendelseOpret en returlabelSend med batchfilOpret importforsendelseBeregn leveringstid og omkostningerPlanlæg en AfhentningBrug Internationalt VærktøjBestilling af materialerÅbn en UPS kontoAngiv indstillingerServicevejledning
Spor forsendelserAdgang til UPS My ChoiceLæs mere om Quantum ViewAdministrationQuantum View ManageAdgang til Flex Global View
HastefragtLuftfragtSøfragtToldklarering
Sådan starter duForsendelseSporingModtagelse af din forsendelseFakturering og betalingTeknisk support
UPS gør det lettere at sende alkohol
Serviceopdateringer

Hvad enten du sender vin fra Bordeaux eller single malt whisky fra Scotland, kan UPS hjælpe dig med, at få dit produkt til destinationen.

Fra og med den 22. juni 2009, vil UPS tilbyde et nyt og enkelt forsendelsesprogram for alkohol, som vil tillade kunderne at sende et bredt udvalg af alkoholprodukter under 70 % vol. indenrigs og inden for EU.  Det er stadig nødvendigt at have kontrakt for de, der ofte og regelmæssigt har forsendelser indeholdende alkohol, men muligheden for godkendelse kan fastslås øjeblikkeligt og kunderne kan begynde at sende med det samme.

For at gøre det endnu lettere for kunderne, at vælge UPS som deres pålidelige leverandør af alkohol forsendelser, tilbyder vi nu vores egen godkendte flaske emballage til sikker forsendelse af 75 cl vinflasker i standard format. Emballagen er designet til at indeholde 1,2,3,6 eller 12 flasker, er let at samle og kan leveres af UPS mod et mindre gebyr. Kunder kan også som alternativ vælge, at få deres egen emballage godkendt af UPS, for der i gennem at få udbytte af det nye program. Kontakt venligst kundeservice eller din salgsrepræsentant, for at få flere oplysninger om godkendelsesprocessen.

UPS's medarbejdere er glade for, at kunne besvare dine spørgsmål og hjælpe dig i forbindelse med forsendelsen af alkohol. Se herunder de vigtigste krav det er nødvendigt, at kunderne overholder i forbindelse med forsendelsen af alkoholiske varer med UPS.

Accepterede varer
Alkoholiske drikkevarer kan sendes med betalt punktafgift eller med afgiftsudtagelse. Under alle omstændigheder må de højest være på 70 % vol. og skal opbevares i beholdere med en kapacitet på 5 liter eller mindre.

Geografisk dækning
UPS modtager indenrigs forsendelser af alkohol i de følgende lande: Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Portugal, Spanien og Storbritannien.  Udenrigs kan forsendelser indeholdende alkohol sendes mellem EU medlemslandene, med undtagelse af Finland, Sverige og alle områder der ikke hører ind under EU's toldområde eller deler det fælleseuropæiske momssystem.

Bemærk venligst, at alkoholiske drikkevarer med afgiftsfrihed ikke kan sendes indenfor eller fra Letland og Malta.

Emballering, mærkning og håndtering
UPS anbefaler brugen af specialdesignet UPS emballage som beskrevet herover, når dette er passende og fremskaffeligt. Pakker, der indeholder alkohol, skal mærkes klart med 'alkoholiske drikkevarer/alcoholic beverages" på forsendelsesmærkaten. Alkoholprodukter bør ikke indgå i en forsendelse med ikke-alkoholiske produkter. Der ud over skal pakker med alkoholisk indhold placeres separat fra andre pakker, når de forberedes til afhentning af UPS.

Voksen levering
UPS vil kun levere alkoholiske drikkevarer til en myndig person. Hvis du sender til en privatadresse, skal du sørge for, at UPS kan se på pakken, at den kun må overdrages til en voksen. Yderligere oplysninger om vores 'Voksen underskrift påkrævet' service, kan du se i vores sektion om ekstragebyrer på www.ups.com eller i den gældende version af UPS Service- og prisguide.

Uanbringelige forsendelser
Enhver forsendelse indeholdende alkohol, som ikke kan leveres til modtageren efter tre leveringsforsøg, vil blive returneret til afsenderen i overensstemmelse med UPS's standard procedure. Se venligst afsnittet om ekstragebyrer på www.ups.com eller i den gældende version af UPS Service- og prisguide, for at få flere oplysninger om den særlige håndtering at uanbringelige forsendelser...

Beskatning og told
Produkter som alkohol og tobak er pålagt punktafgifter i alle EU's medlemslande. Derfor skal særlig dokumentation eller mærkning ledsage alle internationale forsendelse og visse indenrigs forsendelser.

Denne dokumentation gør det muligt for myndighederne, at overvåge og sikre betalingen af gældende afgifter. Korrekt dokumentation gør det også muligt for afsenderen, at få tilbagebetaling af, eller helt undgå, visse afgifter, når der sendes internationalt.  Hvis afsenderen bliver bedt om det, bør han kunne give bevis for betaling af punktafgift eller for afgiftsfrihed. Bemærk venligst, at UPS ikke automatisk får modtagerens underskrift på punktafgiftspapirerne og heller ikke automatisk tilbagesender disse dokumenter til afsenderen.

Detaljerede oplysninger om punktafgiftspolitikken offentliggøres af Den Europæiske Kommission og kan findes på følgende websider:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/excise_duties/gen_overview/index_en.htm and http://europa.eu/scadplus/leg/en/lvb/l31018.htm

Påkrævet dokumentation
Internationale forsendelser inden for EU kræver en AAD (Accompanying Administrative Document), en SAD (Simplified Administrative Document) eller en tilsvarende handelsfaktura:

 • Forsendelser indeholdende alkoholiske drikkevarer under afgiftsfrihed, skal følges af en ADD eller, hvor godkendt af en relevant myndighed, en handelsfaktura indeholdende de samme oplysninger.

 • Forsendelser indeholdende alkoholiske drikkevarer med betalte punktafgifter skal følges af en SAD eller en handelsfaktura indeholdende de samme oplysninger.

AAD og SAD formularer samt instruktioner om hvorledes de udfyldes, kan downloades her:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31992R2719:en:NOT
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31992R3649:en:NOT

Indenrigs forsendelser i de lande, der er nævnt i ovenstående, kræver typisk ikke nogen særlig dokumentation eller afgiftsmærkning, med de følgende undtagelser:

 • Italien og Portugal:
  • Forsendelser indeholdende vin kræver medfølgende dokumentation
  • Hedvine og spiritus på flasker kræver afgiftsmærkning.

 • Frankrig og Spanien:
  • Alle alkoholiske drikkevarer kræver afgiftsmærkning.
  • I Spanien er der en undtagelse for varer på 1,5 % vol. eller mindre og en størrelse på 0,5 liter eller mindre

 • Storbritannien:
  • Spiritus med en styrke på 35 % vol. der sælges i beholdere på 35 cl eller mindre, kræver afgiftsmærkning.

Hvis dine pakke er separerede og korrekt mærkede som alkoholiske drikkevarer, kan din UPS chauffør være behjælpelig med, at undersøge om den korrekte tolddokumentation er til stede, ved afhentningen. Det er dog afsenderens ansvar, at sørge for, at den korrekte dokumentation følger med hver forsendelse af alkoholiske varer. Afsenderen er også ansvarlig for betalingen af enhver punktafgift og for bøder eller tab som pågår UPS i forbindelse med alkoholiske drikkevarer.

 

Se eksempler

Andre UPS sider:
United Problem Solvers