• Service impacts related to Coronavirus …Meer
  • Service relaxation for Standard shipments from Germany to Belgium …Meer
Direct naar hoofdinhoud

Aankondigingen en API updates

Juli 2021

Toeslag voor groot pakket per zone: (tarief/verzenden)

• Toeslag voor groot pakket per zone is nu van invloed op Hundredweight Services

IOSS en btw-hervorming voor de Europese Unie (verzenden)

• Nieuwe velden worden toegevoegd voor IOSS-nummer
  • Dit is ter ondersteuning van de nieuwe btw-hervormingen van de Europese Unie.

Update Developer Kit eenvoudig tarief (verzenden/tarief)

• Elementen van bijlage voor eenvoudig tarief verplaatst naar Developer Kits tarief en verzenden op UPS.com
  • Bevat de bedrijfsregels en XPath-tabelelementen

April 2021

Toeslag voor groot pakket per zone: (tarief/verzenden)

• Alleen zones in de VS
  • Niet gewijzigd om op te nemen voor Hundredweight Services
  • De tarieven variëren per zone.

Januari 2021

Brexitregels Noord-Ierland: (Alle)

• Wijzigingen in postcodes voor steden in Noord-Ierland - Moet beginnen met BT.
  • Nieuwe aanvullende service voor verzend- en tarief-API :  551 - Grenstoeslag Verenigd Koninkrijk

Mondelinge bevestiging verwijderen (verzenden/tarief):

• Mondelinge bevestiging van bezorgingsgegevenselementen uit de Developer Guide
  • NRF/Rave geeft een foutmelding bij deze aanvullende service als deze na de verwijderingsdatum wordt verzonden.
  • Nieuw foutbericht: 111262-Het accessoire is niet geldig voor de geselecteerde optie. Vorige foutmeldingen vervangen

EORI-nummer: (Verzenden)

• Informatie over het EORI-nummer is nu te vinden in het gedeelte Veelgestelde vragen van de Developer Guide.
  • Het EORI-nummer moet worden ingevoerd in het extra opmerkingengedeelte van de factuur
  • Indien nodig voor etiket - EORI moet worden ingevoerd als het 1e of 2e referentienummer op pakketniveau.

Toevoeging van toegestane referentienummers op pakketniveau (verzenden):

• Referentienummer kan nu 5 keer worden gebruikt op pakketniveau.
  • Alleen de eerste 2 referentienummers worden op het etiket geplaatst
    • Systemen lezen van boven naar beneden van de aanvraag

UPS Premier

Een nieuwe contractservice die de extra zichtbaarheid biedt voor kritieke zorgspecifieke bewegingsgebeurtenissen in zichtbaarheidssystemen.

Nieuwe functionaliteit toegevoegd in afhankelijk van Premier-categorie

• Categorieën
    • Zilver
    • Goud
    • Platina
  • Vereisten
    • Moet een RFID-printer hebben
    • Voor categorie Zilver wordt alleen ZPL-printertaal geaccepteerd
    • Moet een contract hebben voor specifieke categorie
  • Getroffen API's
    • Verzend API
    • Rating API
    • Tracking API

Updates juli 2020

Verzend API – Klein pakket

Verbeteringen in service tijdens het weekend

• UPS verzenders die US Ground of US 3 Day Select verzenden, hebben de optie om hun pakketten op zaterdag op een commercieel adres te laten bezorgen als de herkomst-/bestemmingsroute zich in een Regio met service tijdens het weekend bevindt. De betaler van de transportkosten betaalt de nieuwe toeslag voor niet-premium commerciële bezorging op zaterdag. Om te controleren of u in aanmerking komt voor de Regio met service tijdens het weekend, raadpleegt u de Transittijden API of UPS.com

Nieuwe foutcodes - Raadpleeg de bijlage bij de Developer Guide voor foutcodes.

Rating API – Klein pakket

Verbeteringen in service tijdens het weekend

• UPS verzenders die US Ground of US 3 Day Select verzenden, hebben de optie om hun pakketten op zaterdag of zondag op een commercieel adres te laten bezorgen als de herkomst-/bestemmingsroute zich in een Regio met service tijdens het weekend bevindt. De betaler van de transportkosten betaalt de nieuwe toeslag voor niet-premium commerciële bezorging op zaterdag of zondag. Om te controleren of u in aanmerking komt voor Regio met service tijdens het weekend, gebruikt u de optie Tarief transittijden of raadpleegt u UPS.com

Nieuwe foutcodes - Raadpleeg de bijlage bij de Developer Guide voor foutcodes.

Developer Guide van webservices voor transittijden

Beschrijving Ondersteuning bezorging tijdens weekend

• Ondersteuning voor commerciële bezorgopties op zaterdag en zondag op de 3e dag Select en wervervoer.
  • Ondersteuning voor commerciële bezorgopties op zondag op de 3e dag Select en wegvervoer.
  • Ondersteuning voor bezorgingsopties op zondag op privéadressen.

Nieuwe aanvraag containers/-elementen
/TimeInTransitRequest/SundayDeliveryInfoRequestIndicator

Nieuwe respons containers/-elementen
/TimeInTransitResponse/TransitResponse/ServiceSummary/
BezorgingOpZondag
DisclaimerBezorgingOpZondag

Afhaling - Developer Guide van webservice voor pakketten

Weekendoperaties

Het Weekendoperaties-project evalueert de behoefte aan uitbreiding van de UPS afhaalactiviteiten van 6 dagen per week naar 7 dagen per week met Regio met service tijdens het weekend.
Via Internet Pickup kan zondag door de gebruiker worden geselecteerd als hij/zij een afhaling wil plannen (alleen in gebieden met Regio met service tijdens het weekend).
Te bezorgen producten ter ondersteuning van zondag wegvervoer (bezorging en afhaling) omvatten:

• De mogelijkheden voor verzending, routeplanning en sortering verbeteren
  • Ondersteuning van wijzigingen in het verzendproces
  • Wijzigingen in afhaling ondersteunen (gepland, slim en on-call)
  • Zorg voor een nauwkeurige zichtbaarheid van het zondagvolume
  • Ondersteunen van factureringswijzigingen om uitgebreide Weekendoperaties mogelijk te maken

Nieuwe elementen
/PickupCreationResponse/WeekendServiceTerritory /PickupCreationResponse/WeekendServiceTerritory/SatWST /PickupCreationResponse/WeekendServiceTerritory/SunWST /PickupRateResponse/WeekendServiceTerritory /PickupRateResponse/WeekendServiceTerritory/SatWST /PickupRateResponse/WeekendServiceTerritory/SunWST

Quantum View® - Pakket

Nieuwe functies juli 2020

• Quantum View API bevat de nieuwe elementen SaturdayNonPremiumCommercialDeliveryIndicator en SundayNonPremiumCommercialDeliveryIndicator in Manifest M1 & M2 records voor alle producten

Updates maart 2020

Verzend API – Klein pakket

Overeengekomen FRS-tarieven
Verzend API ondersteunt overeengekomen transporttarieven voor FRS-zendingen

Nieuwe waarschuwingscodes:
120395 Betaalrekening is niet gekoppeld aan gebruikersprofiel ups.com.
120396 Volledig gepubliceerde tarieven geretourneerd.

Rating API – Klein pakket

Overeengekomen FRS-tarieven
Tarief API ondersteunt overeengekomen transporttarieven voor FRS-zendingen

Nieuwe waarschuwingscode:
111671 Betaalrekening is niet gekoppeld aan gebruikersprofiel ups.com.

Rating API - Luchtvracht

Overeengekomen FRS-tarieven
De tarief-API voor Wegvervoer vracht ondersteunt overeengekomen transporttarieven voor FRS-zendingen.

Juli 2019

Locator-invoegtoepassing

De UPS Global Locator-invoegtoepassing is nu verkrijgbaar met de Global Locator API-developer kit. Klanten moeten inloggen en een toegangssleutel opvragen om de Global Locator API-developer kit te downloaden, welke de invoegtoepassing bevat. De invoegtoepassing zal in dezelfde landen verkrijgbaar zijn als de Locator API.

Download de Global Locator API-developer kit en de invoegtoepassing

Locator API

Deze verbetering voegt de volgende Europese landen van herkomst toe aan de Global Locator API:

Israël (IL), Rusland (RU), Oekraïne (UA) en Turkije (TR).

Verzend API

UPS Worldwide Economy, een nieuwe contractuele service, is een kostenbesparende, overgedragen internationale service voor kleine pakketten die bedoeld is om in te spelen op de explosieve groei in internationale e-commerce en verkopers te helpen nieuwe markten te betreden.

In eerste instantie is de contractuele service verkrijgbaar in de Verenigde Staten (US), het Verenigd Koninkrijk (GB), Canada (CA), Vasteland China (CN) en Hongkong SAR, China (HK). Zowel in september als in januari 2020 wordt de service verder uitgebreid naar andere landen.

Januari 2019

Afhaling API

Aanvullingen op de Afhaling API bestaan in Ierland uit het aannemen van contant geld als betaalmiddel en afhaling op zaterdag met bijkomende kosten. Daarnaast zijn de postcodes uitgebreid, zodat postcodes van 4 en 8 cijfers uit Argentinië ook ondersteund worden.

Rating API

Updates aan de Rating API bestaan uit ondersteuning voor zware goederen wanneer een land van herkomst en een bestemming worden ingevoerd om de transittijden te berekenen.

De naam Grootpakkettoeslag is veranderd naar Toeslag voor onregelmatig pakket, zodat deze in overeenstemming is met de Service- en tarievengids.

Extra ondersteuning voor Afhaling op zaterdag voor UPS Worldwide Express Plus®, UPS Worldwide Express®, en UPS Worldwide Saver®-zendingen met Amerikaanse afkomst naar 62 bestemmingslanden.

Verzend API

Updates aan de Verzend API bestaan uit het veranderen van de naam Toeslag voor groot pakket naar Toeslag voor onregelmatig pakket, zodat deze in overeenstemming is met de Tarieven- en servicegids.

Extra ondersteuning voor Afhaling op zaterdag voor UPS Worldwide Express Plus®, UPS Worldwide Express®, en UPS Worldwide Saver®-zendingen met Amerikaanse afkomst naar 62 bestemmingslanden.

Transittijden API

Updates aan de Transittijden API bestaan uit ondersteuning voor zware goederen wanneer het land van herkomst en de bestemming zijn opgegeven.

De UPS Freight Less-than-Truckload ("LTL")-transportservices worden aangeboden door TFI International Inc., zijn gelieerde ondernemingen of divisies (inclusief maar niet beperkt tot TForce Freight) die niet zijn aangesloten bij United Parcel Service, Inc. of een van zijn gelieerde ondernemingen, dochterondernemingen of gerelateerde entiteiten ("UPS"). UPS aanvaardt geen aansprakelijkheid in verband met UPS Freight LTL-transportservices of andere services die worden aangeboden of geleverd door TFI International Inc. of zijn gelieerde ondernemingen, divisies, dochterondernemingen of gerelateerde entiteiten.