• Service impacts related to Coronavirus …Meer
  • Service disruptions due to the conflict in Ukraine…Meer
Direct naar hoofdinhoud

Stappen om een API-integratie te plannen

Bestudeer de volgende stappen voor u een API begint te integreren, zodat u beter de onkosten en de ontwikkelingstijd kunt bepalen. Deze stappen houden zowel rekening met de bedrijfsprocessen als met de technische planning.

Planning voor API-integratie:

• Breng de bedrijfsprocessen en knelpunten in kaart en documenteer ze.
  • Omschrijf de bedrijfsnoden en documenteer de softwarefuncties die nodig zijn om de knelpunten aan te pakken.
  • Identificeer de gepaste API's om te voldoen aan de bedrijfsnoden.
  • Vraag prijsoffertes aan het IT-personeel om te beslissen of er best technologie wordt aangekocht of ingebouwd.
  • Bepaal welk niveau van ontwikkelaar vereist is voor de XML- of Web Service-codering.
  • Evalueer de tijd en onkosten die nodig zijn om de API's te integreren (inbouwen) of om software met geïntegreerde API's te kopen (aankopen). De evaluatie moet het volgende beschouwen:
    • Aantal en type betrokken platforms en systemen
    • Ingrijpende gevolgen voor interfaces en interne proceslogica van elk systeem
    • Aantal te integreren API's
  • Volledige kosten-batenanalyse, inclusief ondersteuning.
  • Kies voor inbouwen of aankopen, op basis van de geschatte onkosten en tijd om API's te integreren.

Als u beslist om de API's zelf 'in te bouwen' of te integreren, selecteert u de link Naar instructies voor ontwikkelaars om door te gaan.

Naar instructies voor ontwikkelaars