Uzelf beschermen tegen fraude

Bescherm uzelf

Hoewel UPS er alles aan doet om het risico op fraude te beperken, moet u beseffen dat u de eerste verdedigingslijn bent in uw eigen bescherming. Dit zijn enkele extra stappen om fraude met betrekking tot e-mail en internet te voorkomen:

• Reageer nooit op e-mails van en selecteer geen webkoppelingen van onbekende bronnen waarvoor u persoonlijke, financiële of andere vertrouwelijke informatie moet opgeven, bijwerken of verifiëren.
  • Wees alert op verdachte e-mails of telefoongesprekken waarin u wordt gevraagd de gegevens van uw UPS-klantennummer te controleren.
  • Gebruik een veilige internetbrowser.
  • Geef uw ID of wachtwoord voor UPS niet.
  • Verander regelmatig uw wachtwoord.
  • Gebruik sterke wachtwoorden met een combinatie van letters en cijfers.
  • Gebruik altijd actuele antivirussoftware en overweeg het gebruik van programma’s die spyware detecteren.
  • Installeer op uw computer een software- of hardwarefirewall.
  • Bekijk geen vertrouwelijke informatie in internetcafés, openbare bibliotheken, enz.
  • Als u een draadloos toestel gebruikt, volg dan de richtlijnen van de fabrikant over het opstellen van de services en instellingen, voor een voldoende beveiliging.

Dit zijn enkele extra stappen om fraude met betrekking tot het traceren van een referentienummer te voorkomen:

• Wees alert op verdachte e-mails of telefoongesprekken waarin u wordt gevraagd uw traceernummer met referentienummers te controleren
  • Geef traceernummers niet aan onbekenden
  • Gebruik unieke referentienummers met een combinatie van letters en cijfers
  • Wijzig referentienummers regelmatig

Op uw hoede zijn en uw vertrouwelijke informatie beschermen is de beste manier om fraude te vermijden.

Gerelateerde informatie

Contact opnemen met UPS

Wij willen van u horen

Denkt u dat u een valse e-mail heeft ontvangen van iemand die hem voordoet als UPS ? Stuur de mail naar fraud@ups.com en verwijder hem van uw e-mail account.

Contacteer UPS over fraude