UPS
InnloggingsinnstillingerProfilKontosammendragFaktureringAdministrasjonAdressebokVedlikehold UPS-kontoen din
Opprette en forsendelseVis historikkAnnuller forsendelseOpprett en returSend ved hjelp av en batch-filOpprett en importforsendelseBeregne leveringstid og prisBestille en opphentingBruk internasjonale verktøyBestill materialerÅpne en UPS-kontoAngi preferanserTjenestehåndbok
Spore forsendelserLes mer om Quantum ViewAdministrasjonQuantum View ManageFlex Global View
EkspressfraktFlyfraktSjøfraktFortollingstjenester
Kom i gangSendeSporingMotta forsendelsen dinFakturering og betalingTeknologisupport

Redegjørelse om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke nettstedet, samtykker du til bruken av informasjonskapsler.
Beskytt deg mot bedrageri
UPS er et globalt selskap med et av de mest anerkjente merkenavnene i verden. Bedragere ønsker å utnytte anerkjennelsen og tiltroen som følger med UPS-navnet. Disse uautoriserte tredjepartene kan bruke UPS' navn eller tjenester for å gjennomføre bedragervirksomhet, og sikter seg inn på å få tak i dine personlige og sensitive firmaopplysninger. De oppretter nedlastinger og nettsider som virker attraktive for å lokke deg til linker som vil laste ned malware. Malware - skadelig programvare - inneholder virus og programvare for spionering. Disse programmene kan svekke datamaskinens ytelse, skade dataene dine og gi bedragerne mulighet til å stjele din personlige informasjon.

UPS tar bedrageri og beskyttelsen av våre kunder svært alvorlig. UPS bestreber seg på å holde deg informert om bedrageri som kan være skadelig. Selv om UPS ikke er ansvarlig for tredjeparters handlinger, arbeider vi for å forhindre og oppdage bedrageri når dette er mulig.

Bedrageri i seg selv er ikke noe nytt, og samme type svindelopplegg som har eksistert i mange år benyttes nå på internett, via e-post og gjennom andre databaserte metoder. Under følger anbefalte tiltak for å forhindre bedrageri samt informasjon om vanlige svindeltyper:

 

Vi samarbeider med deg for å beskytte din kontoinformasjon
Forretningsvirksomhet krever informasjon, og det er helt nødvendig at du sørger for å beskytte dataene dine. UPS er engasjert i å hjelpe deg å beskytte kontoinformasjonen din og bevare sikkerheten til transaksjonene dine.

Vi er årvåkne når det gjelder å være proaktive med å implementere prosesser som reduserer risikoen for bedrageri, og vi vil samarbeide med deg for å hjelpe deg å styre unna problemer.

Beskyttelse av kontonummer
I likhet med at sjekkontonummeret ditt står på dine personlige sjekker dreier det seg ikke om synligheten til kontonummeret, men hvordan kontonummeret beskyttes bak kulissene som virkelig betyr noe. UPS har avanserte beskyttelsestiltak for å verne kontonummeret fra uautorisert bruk.

Sikkerhet på nett
Når du sender online gjennom UPS Internet Shipping eller gjennom UPS WorldShip-programvare, hjelper høye autentiseringskrav oss med å bekrefte din identitet. Ekstra lag med sikkerhet kreves også for å bestille utstyr og å bruke UPS Delivery Intercept.

Beskyttelse av betalingskort
Nettsiden ups.com er kryptert med 128-bits Secure Sockets Layer (SSL) for å beskytte konto- og betalingskortinformasjonen din. Vi sjekker betalingskortinformasjonen din opp mot faktureringsadressen for betalingskortet, og etterforsker eventuelle uautoriserte gebyrer som rapporteres.

Identifisere og redusere trusler
Vi bruker avansert trend- og dataanalyse til å identifisere bedrageri. Vår deltakelse i en arbeidsgruppe mot svindel på internett holder oss godt informert om saker som påvirker post- og spedisjonsindustrien globalt.

 Tilbake til toppen

Slik beskytter du deg selv
Selv om UPS gjør hva vi kan for at du ikke skal utsettes for svindelforsøk, er det viktig at du selv er klar over hvordan du kan beskytte deg. Her er noen trinn som kan hjelpe deg å forhindre e-post- og internettrelatert bedrageri:

 • Svar aldri på eller la deg påvirke av e-postmeldinger, eller klikk på webkoblinger fra ukjente kilder som ber deg formidle, oppdatere eller verifisere personlig, finansiell eller annen konfidensiell informasjon.
 • Vær varsom mot alle mistenkelige e-poster eller telefonoppringninger som ber deg validere din UPS-kontoinformasjon.
 • Bruk en sikker nettleser.
 • Ikke gi ut ditt Min UPS-brukernavn eller passord.
 • Endre passordet ditt regelmessig.
 • Sørg for å lage gode passord ved å bruke en kombinasjon av bokstaver og tall.
 • Bruk alltid oppdatert virusprogram og vurder å bruke spyware-programmer.
 • Utstyr datamaskinen med brannmur.
 • Logg deg ikke inn med konfidensiell informasjon på internettkafeer, bibliotek osv.
 • Hvis du bruker trådløst utstyr, se til at du følger instruksjonene fra produsenten om etablering av tjenestene og innstillingene for å sikre at du oppnår god beskyttelse og har et godt sikkerhetsnivå.

Her er noen forholdsregler som du kan ta for å beskytte deg mot sporingsvindel med referansenummer:

 • Vær på vakt mot mistenkelig e-postmeldinger eller telefonsamtaler som ber deg å validere sporingsnummer med referansenummer
 • Ikke oppgi sporingsnummer til noen du ikke kjenner
 • Kombiner bokstaver og tall for å lage unike referansenumre
 • Bytt referansenumre ofte

Å være oppmerksom og å beskytte den sensitive informasjonen din er den beste måten for å unngå svindel.

 Tilbake til toppen

Falske sjekker eller postanvisninger
At alle kan kjøpe alt, uansett hvor man befinner seg, når som helst i løpet av døgnet, gir rikelig med muligheter til oss alle samt til våre virtuelle naboer rundt om i verden. Dessverre ønsker ikke alle disse personene å ivareta våre beste interesser. Én bedrageritype involverer sending av falske sjekker eller postanvisninger, vanligvis gjennom tjenesten UPS Next Day Air®, enten som svar på en annonse på internett eller som en del av et falskt jobbtilbud. Ikke gå ut fra at leveringsmetoden gir noe som helst legitimitet til pakkens innhold.


Hvis du har mottatt en sjekk eller pengeanvisning du ikke forventer bør du gå ut fra at den er falsk. Du bør også være ekstremt forsiktig dersom du mottar en sjekk eller pengeanvisning med høyere beløp enn forventet. Du kan bli kontaktet via e-post med en forespørsel om å heve eller betale inn pengene og returnere en del ved bruk av Western Union eller andre metoder. Bedrageren vil anbefale deg at du kan beholde en del av pengene, noe som er ikke veldig sjenerøst med tanke på at den opprinnelige sjekken sannsynligvis er falsk. Selv banken kan opprinnelig tro at sjekken eller postanvisningen er legitim, for å senere oppdage sannheten og returnere den til deg for innfrielse.

 Tilbake til toppen

Falske nettsider som bruker UPS-navnet eller -merket
Tidligere måtte suksessfulle bedragere ha "et ærlig ansikt." Dagens kriminelle trenger imidlertid bare en nettside eller e-post som fremstår som legitim for å kunne utføre bedrageri.

For å beskytte våre kunder overvåker vi konstant internett på leting etter uautorisert bruk av UPS-merket. Den uautoriserte eller ulisensierte bruken av UPS' åndsverk (varemerker, opphavsretter, patenter og handelshemmeligheter) blir overvåket og tiltak iverksettes når det blir kjent. Vær oppmerksom på at falske nettsider kan se ut som og virke som en legitim UPS-nettside. For å være sikker på at du går inn på en autorisert UPS-nettside, bruk "ups.com" eller "international.ups.com" fremfor å bruke en kobling som er inkludert i en annen kilde.

 Tilbake til toppen

Spam- og phishing-mail som bruker UPS-navnet eller -logoen ulovlig
Falske e-poster kan ta mange ulike former og er uautoriserte handlinger fra tredjeparter som ikke er tilknyttet UPS. E-postmeldinger som henvises til som "phishing" eller "spoofing" blir mer og mer vanlig og kan fremstå som legitime ved å inkludere bedriftsnavn, farger eller juridiske ansvarsfraskrivelser. Beskytt deg selv ved å gjøre deg kjent med disse bedragerimetodene:


 • Spam: Kalles ofte "søppelpost," og består av uønskede e-postmeldinger som henvender seg direkte til mottakeren.
 • Phishing: Utrykket "phishing," som i fisking etter konfidensiell informasjon, henviser til bedrageri hvor avsenderen forsøker å innhente og bruke personlig eller økonomisk informasjon.

Vær oppmerksom på at UPS aldri vil be om betaling, personlig informasjon, økonomisk informasjon, kontonumre, ID-er, passord eller kopier av fakturaer via e-post, vanlig post, telefon eller faks eller spesifikt i utveksling mot transport av varer eller tjenester. UPS påtar seg ikke ansvar for kostnader eller gebyrer som feilaktig påløper som et resultat av svindelvirksomhet.

Oppmerksomhet rundt og gjenkjennelse av falske brev, e-poster og phishing-forsøk er viktig for å beskytte deg selv mot tyveri og andre relaterte forbrytelser. Vanlige indikatorer på at en e-postmelding kan være falsk inkluderer følgende:


 • Layoutfeil: En e-postmelding som inneholder forvrengte logoer eller logoer med irregulær størrelse 
 • Dårlig grammatikk: Grammatiske feil og overdreven bruk av utropstegn 
 • Skrivefeil: Stavefeil eller koblinger til endrede nettsider (for eksempel endringer eller variasjoner av den legitime nettadressen www.ups.com, som for eksempel www.unitedparcelservices.com.)
  Merk: UPS sender legitim e-post fra flere URL-adresser, inkludert ups.com og upsemail.com.
 • Følelse av at det er alvorlig og at det haster: Varselmeldinger som krever øyeblikkelig handling, for eksempel "Kontoen din vil bli stengt innen 24 timer" eller "Kontakt oss umiddelbart for å motta pakken eller premien din"
 • Uventede henvendelser: En henvendelse hvor det gjøres forsøk på å innhente penger, økonomisk informasjon (f.eks. bankkonto- eller betalingskortnummer) eller personlig informasjon i bytte mot levering av en pakke eller andre artikler 
 • Kommunikasjonsgap: En e-post som ikke inneholder en alternativ metode for formidling av den forespurte informasjonen (dvs. telefon, post, eller fysisk oppmøte)
 • Villedende kobling: En kobling i en e-post som virker som om den skal viderekoble nettleseren din til en kjent, sikker side, men som i virkeligheten viderekobler nettleseren din til en usikker eller falsk side. Du kan oppdage dette ved å holde musepilen over koblingen. Dette gjør at den faktiske adressen til koblingen vises i et pop-up-vindu, nederst til venstre i verktøylinjen eller et annet sted avhengig av hvilken e-postklient du bruker. Det er grunn til å fatte mistanke dersom den faktiske adressen ikke matcher adressen i koblingen. Vær også oppmerksom på koblinger som inneholder tall istedenfor bokstaver, forkortelser og feilstaving i koblingen.

Enkelte legitime UPS-meldinger kan bli sendt i form av en e-post som inneholder en "epackage"-kobling i e-posten. Disse meldingene genereres for å øke beskyttelsen rundt sensitiv informasjon, og den tilknyttede koblingen vil alltid starte med https://epackage1.ups.com/.

 Tilbake til toppen

Falske telefonoppringninger, brev, fakser og andre former for kommunikasjon som misbruker UPS' navn eller logo
I tillegg til falske nettsider og e-poster kan bedragere også benytte seg av telefonen, en faksmaskin, brev eller andre kommunikasjonsmetoder i et forsøk på å innhente dine personlige opplysninger. Disse falske kommunikasjonsforsøkene er uautoriserte handlinger fra tredjeparter som ikke er tilknyttet UPS. Falske meldinger som hevder å være fra UPS kan for eksempel gi inntrykk av at en pakke venter på å bli levert. Disse kommunikasjonene vil generelt spørre deg om personlig informasjon og/eller en forskuddsbetaling for en pakke, eller kan opplyse om at det er nødvendig at du oppdaterer din konto ved at de får personlig informasjon eller en kopi av din UPS-faktura.


Hvis UPS kontakter deg angående en pakke, vil den UPS-ansatte alltid kunne gi deg et sporingsnummer som du kan verifisere på nettsiden vår. Du må også være oppmerksom på at UPS fra tid til annen kan kontakte deg angående tjenestetilbud eller av markedsføringsformål, men du kan alltid verifisere telefonnummeret vårt og ringe oss tilbake før vi går videre.


Hvis du noen gang skulle føle deg usikker på om en telefonoppringning er ekte eller ei, be om oppringerens fornavn og etternavn og ring tilbake til telefonnummeret.

 Tilbake til toppen

"Jobb hjemmefra"-svindler
De fleste ulovlige "jobb hjemmefra"-svindelforsøkene kan unngås ved at man er oppmerksom overfor urealistiske løfter om lønn uten krav til erfaring, eller jobber som krever at du foretar en betaling før bekjentgjøringen av detaljer. Noen av disse svindelforsøkene er imidlertid vanskeligere å identifisere som forfalskninger, og kan resultere i at du blir holdt personlig ansvarlig. Noen kjente eksempler inkluderer:

 1. Lønnsmedarbeider: Svindelversjonen av denne jobben innebærer utskriving og sending av sjekker eller pengeanvisninger for lønn eller annet (som oftest via UPS Next Day® Air eller lignende). Svindleren kan ha gitt deg eller bedt deg om å kjøpe programvare for produksjon av sjekker og vil gi deg eller be deg om å få et kontonummer fra UPS (eller en konkurrent). Det kan også hende at svindleren gir deg et bankkontonummer å bruke når du skriver ut sjekkene, en digital signatur og en liste med navn, adresser og betalingsbeløp. De falske sjekkene sendes så til mennesker som har annonsert gjenstander til salgs. De blir bedt om å heve sjekker, ofte skrevet ut på et beløp større enn den forlangte prisen, og returnere en del av pengene sammen med den kjøpte gjenstanden. Sjekkene blir senere returnert av banken som ugyldige.
 2. "Mystery Shopping" (anonyme kunder): Legitime anonyme kunder handler i butikker og gir tilbakemelding til butikken (eller en tredjepart) om erfaringen. I den bedragerske versjonen av denne jobben blir anonyme kunder spurt om å bruke penger sendt til dem via sjekk eller pengeanvisning - som senere viser seg å være falske. Noen ganger dreier det seg om å sende en del av pengene tilbake til "mysteriebutikken" via en tredjepart (for eksempel Western Union).
 3. Returbehandling: Den bedragerske versjonen av denne jobben tilbyr deltidsjobb som går ut på å motta og behandle innkommende forsendelser fra kundene til et firma. Firmaene selger ofte elektronikk, babyutstyr eller bildeler. Du får instruksjoner om å inspisere pakkene og følge instruksjoner du har mottatt fra din "returbestyrer", som å pakke om og sende varene til et annet sted. Det er kanskje ingen innledende kostnadsutlegg, og alle varene blir bestilt og sendt til deg for denne stillingen. Kommunikasjon skjer primært via e-post.

 Tilbake til toppen


Vis eksempler

Andre UPS-nettsteder: